Είκοσι οι νεκροί στη Σερβία

Είκοσι οι νεκροί στη Σερβία

Είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Σερβία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ πολλοί είναι οι αγνοούμενοι.

Το Κέντρο για την Ανάπτυξη του διαδικτύου δημιούργησε ειδική ιστοσελίδα, όπου οι πολίτες δηλώνουν τα στοιχεία των συγγενών και φίλων, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στις πλημμύρες. 

Συνολικά 30.873 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πληγείσες από τις καταστροφικές πλημμύρες περιοχές της Σερβίας, σύμφωνα με το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στον δήμο Ομπρένοβατς, απ’ όπου έχουν φύγει 13.603 κάτοικοι και συνεχίζεται η εκκένωση του πληθυσμού και στους δήμους Κρούπανι, Σρέμσκα Ράτσα και Γιαμένα, Πάρατσιν, Σβιλάινατς, Μπάινα Μπάστα, Μάλι Ζβόρνικ, Σμεντέρεβσκα Παλάνκα, όπου εδώ και μέρες δεν υπάρχει πόσιμο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και είναι μεγάλες οι ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης.

Η μονάδα ελικοπτέρων του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας με περισσότερες από πέντε ώρες πτήσεις μετέφερε 1,5 τόνο τροφίμων στους πληγέντες και συμμετείχε σε επιχειρήσεις απομάκρυνσης του πληθυσμού από την περιοχή Ζάμπριεζια του Ομπρένοβατς.

Ήρεμη ήταν η νύχτα στην πόλη Σάμπατς, όπου η στάθμη των υδάτων του ποταμού Σάβα άρχισε να υποχωρεί.

Στις επιχειρήσεις απομάκρυνσης του πληθυσμού από τις πληγείσες περιοχές βοηθούν 220 εκπαιδευμένοι διασώστες από χώρες-μέλη της ΕΕ με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι οι διαστάσεις της καταστροφής που έπληξε τη Σερβία είναι δέκα φορές πιο έντονες απ’ ό,τι στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής και εξέφρασε την ελπίδα να μην ισχύσει αυτό και όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων.

Ο κ. Βούτσις συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση και δήλωσε ότι κάποια στιγμή, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και την πτώση της στάθμης του Σάβα, σκέφθηκε ότι πλησιάζει το τέλος της καταστροφής, αλλά τα προβλήματα παραμένουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.