Ειδικές δυνάμεις της γαλλικής χωροφυλακής ταξιδεύουν στο Μάλι – ΦΩΤΟ

Σαράντα επίλεκτοι των ειδικών δυνάμεων  της γαλλικής χωροφυλακής που είναι ειδικευμένοι σε καταστάσεις ομηρείας, κατευθύνονται αεροπορικώς στο Μάλι, για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές στην αντιμετώπιση των ενόπλων.

“Οι χωροφύλακες της GIGN θα σταλούν σήμερα σε αποστολή για την παροχή συμβουλών και υποστήριξης στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας του Μαλί και δέκα χωροφύλακες του Ινστιτούτου Εγκληματολογικής Έρευνας της Εθνικής Χωροφυλακής (IPCGN), θα τους συνοδεύσουν” διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Φωτογραφία δημοσιοποίησε η ίδια η χωροφυλακή της Γαλλίας, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter:

“Ζητώ από τους πολίτες μας σε ευαίσθητες χώρες να λάβουν τα μέτρα τους” είπε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά  Ολάντ στο περιθώριο μιας συνάντησης ενόψει της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν στις 30 Νοεμβρίου στο Παρίσι (COP21) παρουσία περισσότερων από 120 ξένων ηγετών.

Η διεύθυνση της Air France ανακοίνωσε ότι 12 υπάλληλοι της εταιρίας που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο την ώρα της επίθεσης των ενόπλων βρίσκονται τώρα “σε ασφαλές μέρος”.

Ανέφερε επίσης οτι “για προληπτικούς λόγους οι σημερινές πτήσεις της Air France από και προς το Μπαμακό έχουν ματαιωθεί”

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μάλι – Η εισβολή του στρατού στο ξενοδοχείο και η απελευθέρωση των ομήρων – ΒΙΝΤΕΟ

Το μήνυμα της διεύθυνσης του ξενοδοχείου στο Μάλι: Οι ένοπλοι είναι δύο…

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ