Έφτασε στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι – Σπεύδει στο πλευρό του βασιλιά Καρόλου

Στην Βρετανία βρίσκεται από νωρίς το μεσημέρι ο πρίγκιπας Χάρι που σπεύδει για να βρεθεί στο πλευρό του βασιλιά Καρόλου μετά την διάγνωση του με καρκίνο. Οι βασιλικοί ανταποκριτές υποστηρίζουν ότι δίνεται μία ευκαιρία στην βασιλική οικογένεια να βάλει στην άκρη τις διαφορές και να υπάρξει εκεχειρία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο δούκας του Σάσσεξ επιβιβάστηκε σε πτήση της British Airways με προορισμό το Χίθροου του Λονδίνου αμέσως μόλις έμαθε για την διάγνωση του πατέρα του. Τα βρετανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο βασιλιάς επικοινώνησε προσωπικά και ενημέρωσε τους δύο γιους του για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στον πρίγκιπα Χάρι, ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά αποφάσισε αμέσως να επισκεφθεί τον πατέρα του μόλις έμαθε τα νέα για την διάγνωση του. Έτσι επιβιβάστηκε χθες βράδυ σε πτήση 11 ωρών από την Καλιφόρνια για το Λονδίνο. Στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι δεν βρίσκεται η Μέγκαν Μαρκλ που παρέμεινε στην Καλιφόρνια με τα δύο παιδιά τους.

Σε παλαιότερη φωτογράφηση ο βασιλιάς Κάρολος με τους δύο γιους του, πρίγκιπας Ουίλιαμ και Χάρι πριν ο δεύτερος εγκαταλείψει τα βασιλικά καθήκοντα του.
Σε παλαιότερη φωτογράφηση ο βασιλιάς Κάρολος με τους δύο γιους του, πρίγκιπας Ουίλιαμ και Χάρι πριν ο δεύτερος εγκαταλείψει τα βασιλικά καθήκοντα του. Πηγή: EPA

Τώρα ο πρίγκιπας αναμένεται να μεταβεί στην κατοικία του πατέρα του στο Λονδίνο, το Clarence House προκειμένου να τον δει από κοντά. Ο Βρετανός μονάρχης πέρασε τη χθεσινή νύχτα στο σπίτι του στο Λονδίνο, αφού ξεκίνησε θεραπεία για τον καρκίνο ως εξωτερικός ασθενής.

Ακόμα δεν είναι γνωστό που θα διαμείνει ο πρίγκιπας Χάρι. Η Daily Mail μετέδωσε ότι ο δούκας ζήτησε να μείνει στο Ουίνδσορ προκειμένου να επισκέπτεται και τον τάφο της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ αλλά το Παλάτι αρνήθηκε το αίτημα του.

Επιπλέον δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα συναντηθεί με τον αδερφό του ή την Κέιτ Μίντελτον, η οποία αναρρώνει από σοβαρή επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο σπίτι της στο Ουίνδσορ. Μέχρι σήμερα από το περιβάλλον του πρίγκιπα Ουίλιαμ υπήρχαν «διαρροές» ότι είναι εξαιρετικά θυμωμένος με τον αδερφό του και πιστεύει ότι το χάσμα μεταξύ τους δεν μπορεί να γεφυρωθεί. Ωστόσο βασιλικοί ανταποκριτές υποστηρίζουν ότι αυτή είναι μία σημαντική ευκαιρία προκειμένου να έρθουν και πάλι κοντά τα δύο αδέρφια.

Ελπίδες για βασιλική ανακωχή

Η επιστροφή του πρίγκιπα Χάρι στην Βρετανία ενισχύει τις ελπίδες πολλών Βρετανών και βασιλικών σχολιαστών ότι θα υπάρξει τελικά ανακωχή στην βασιλική οικογένεια. Εδώ και χρόνια ο πρίγκιπας Χάρι έχει περιορισμένη επαφή με την οικογένεια του μετά τις αποκαλύψεις που έκανε για την βασιλική οικογένεια.

Ο βασιλικός σχολιαστής Richard Fitzwilliams είπε: «Είμαι βέβαιος ότι ο Χάρι θα αφήσει στην άκρη το παρελθόν αυτή τη στιγμή για αυτό το σοβαρό θέμα. Η βασιλική οικογένεια – συμπεριλαμβανομένων των Σάσσεξ- είναι τόσο σημαντική έχουν πάρει την σωστή κατεύθυνση».

Η Κριστίνα Κυριάκου, πρώην γραμματέας Τύπου του βασιλιά, Καρόλου δήλωσε: «Ο Κάρολος λατρεύει τον Χάρι. Δεν ήθελε καθόλου αυτή την αποξένωση. Αν από κακά νέα, έρθουν κάποια καλά νέα και ο Χάρι και ο βασιλιάς και η βασίλισσα και ο αδερφός του επανενωθούν αυτό θα είναι τόσο υπέροχο».

Στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Spare» ο πρίγκιπας Χάρι είχε αποκαλύψει ότι ο βασιλιάς, Κάρολος είχε παροτρύνει τους δύο γιους του που καυγάδιζαν: «Σας παρακαλώ παιδιά, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια βασανιστικά». Κατά τους βασιλικούς ανταποκριτές, δεν αποκλείεται ο πρίγκιπας Χάρι να έχει ακούσει και να κάνει πράξη αυτή την παρότρυνση του πατέρα του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ