“Εδώ δεν έχουμε ομοφυλόφιλους”

“H ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή στο Σότσι”

Ο δήμαρχος του Σότσι, της ρωσικής πόλης που θα φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο μήνα, δήλωσε ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αποδεκτή στην περιοχή αυτή του Καυκάσου, αλλά ότι οι ομοφυλόφιλοι επισκέπτες θα είναι ευπρόσδεκτοι στους αγώνες εάν σεβαστούν τους ρωσικούς νόμους.

Σε δηλώσεις του στο πρόγραμμα του BBC Panorama, οι οποίες θα μεταδοθούν σήμερα, ο δήμαρχος Ανατόλι Παχόμοφ τόνισε: “Λέμε ότι είναι δικό τους θέμα, είναι δική τους η ζωή. Όμως, αυτό δεν είναι αποδεκτό στον Καύκασο όπου ζούμε εμείς. Δεν έχουμε (ομοφυλόφιλους) στην πόλη μας”.

Ο Παχόμοφ τόνισε ωστόσο ότι οι ομοφυλόφιλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι αρχίζουν στις 7 Φεβρουαρίου.

“Η φιλοξενία μας θα επεκταθεί σε όλους όσοι σέβονται τους ρωσικούς νόμους και δεν επιβάλλουν τις συνήθειές τους σε άλλους”, υπογράμμισε.

Στο Σότσι υπάρχουν ορισμένα γκέι κλαμπ, αλλά σύμφωνα με μέλη της κοινότητας των ομοφυλοφίλων και των αμφιφυλοφίλων της πόλης, το φαινόμενο βαίνει φθίνον.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ