Ε.Ε.: Δριμεία καταδίκη της επίθεσης Τουρκοκυπρίων στην ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο

Στην καταδίκη της επίθεση Τουρκοκυπρίων κατά της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό 3 μελών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, προχώρησε η Ε.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτα καταδικαστέες οι επιθέσεις Τουρκοκύπριων εναντίον των μελών της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ έγραψε στο twitter: «Η Ε.Ε. καταδικάζει την επίθεση κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) από προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς. Καλούμε την τουρκοκυπριακή πλευρά να σέβεται την εντολή της αποστολής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στη νεκρή ζώνη, για την επανεκκίνηση των εργασιών με τρόπο κοινά αποδεκτό στην περιοχή της Πύλας». Ο Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνει επίσης, ότι επικοινώνησε για το θέμα αυτό με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνο Κόμβο.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της για την σημερινή επίθεση. «Ανησυχώ βαθιά για τη σημερινή επίθεση κατά της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Πύλα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει αυτές τις επιθέσεις Και επαναλαμβάνει την έκκλησή του για επανέναρξη των συνομιλιών για επανένωση. Η εμπιστοσύνη και όχι η βία, πρέπει να είναι ο δρόμος προς τα εμπρός», ανέφερε σε ανακοίνωση η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Κύπρος: Στο νοσοκομείο 3 μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ μετά την επίθεση των Τουρκοκυπρίων

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε την αποκλιμάκωση της κατάστασης. «Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση κατά των μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ από προσωπικό της τουρκοκυπριακής πλευράς στην Πύλα σήμερα. Η διασφάλιση της ασφάλειας των ειρηνευτικών δυνάμεων και η αποκλιμάκωση της κατάστασης πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα. Σε επαφή με τον Χριστοδουλίδη, παρακολουθώντας στενά την κατάσταση και καλώντας για ειρήνη στην περιοχή», έγραψε σε ανάρτηση στο twitter ο Σαρλ Μισέλ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ