Δύο Αμερικανοί ανάμεσα στους επιβάτες του Airbus

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι δύο Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, που κατέπεσε στις νότιες γαλλικές Άλπεις.

«Προς το παρόν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο δύο Αμερικανών πολιτών. Βρισκόμαστε σε επαφή με την οικογένειά τους και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των 150 επιβαινόντων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Η Ψάκι πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι «συγκλονίστηκαν» μόλις ενημερώθηκαν για τη συντριβή του αεροπλάνου.

«Εξακολουθούμε να επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπήρχαν άλλοι Αμερικανοί στο αεροπλάνο», σημείωσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι δεν θα αποκαλύψει τα ονόματα των δύο Αμερικανών από σεβασμό προς τις οικογένειες τους.

Στο μεταξύ τουλάχιστον 51 Ισπανοί ήταν μεταξύ των 150 επιβαινόντων στο Airbus, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση, αναθεωρώντας για μια ακόμη φορά προς τα πάνω τον αριθμό των θυμάτων με ισπανική υπηκοότητα.

«Δύο νέα θύματα που ταυτοποιήθηκαν έχουν την ισπανική υπηκοότητα», σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο Ισπανός υφυπουργός Ασφάλειας Φρανσίσκο Μαρτίνεθ είχε δηλώσει ότι 49 Ισπανοί είχαν ταυτοποιηθεί μεταξύ των θυμάτων, όμως είχε διευκρινίσει ότι ο αριθμός αυτός είναι «προσωρινός».

Η βοήθεια προς τα θύματα είναι αυτό «που απασχολεί και ανησυχεί την κυβέρνηση», δήλωσε από την πλευρά του ο Χοσέ Λουίθ Αγιόν, υφυπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο.

Η Ισπανία έχει θέσει στη διάθεση της Γαλλίας έντεκα ψυχολόγους που θα σταλούν στη Μασσαλία και κοντά στο σημείο της αεροπορικής τραγωδίας, διευκρίνισε. Παράλληλα η Μαδρίτη θα θέσει στη διάθεση των συγγενών των θυμάτων μέσα ώστε να μπορέσουν να μεταβούν στο σημείο της συντριβής, μόλις η Γαλλία καθορίσει το πού θα μείνουν.

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη συντριβή του Airbus στις Άλπεις

“Δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή τρίτου στη συντριβή του Airbus”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ