Διπλό φονικό στην Αλβανία: “Είχα κυριευτεί από το αίσθημα της ζήλιας” λέει ο δράστης

Συγκλονίζει την Αλβανία η υπόθεση δολοφονίας δύο αδελφών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από έναν 59χρονο άνδρα, που ομολόγησε το έγκλημα.

Ο δράστης, που για χρόνια εξέδιδε στην Ελλάδα και πούλαγε τα μωρά τους, φέρεται να δήλωσε αφοπλιστικά ότι «είχα κυριευτεί από το αίσθημα της ζήλιας», καθώς, όπως ισχυρίστηκε, μία από τις δύο αδελφές είχε συνάψει πρόσφατα σχέση με άλλον άντρα. «Εγώ τις σκότωσα και λυπάμαι για αυτό. Το έκανα για λόγους ζήλιας. Δεν μπορούσα να αντέξω το βάρος της προδοσίας και η τιμή της προδοσίας είναι ο θάνατος», είπε.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τις κινήσεις του 59χρονου λίγο πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο δράστης πήγε στο σπίτι των δύο γυναικών έχοντας μαζί του ένα καλάσνικοφ. Μόλις του άνοιξαν την πόρτα, τις σκότωσε εν ψυχρώ και μάλιστα μπροστά στα μάτια του γιου της μίας.

Τα τελευταία χρόνια η Κριστίνα, η μία από τις δύο αδελφές, προσπαθούσε να κάνει μια νέα αρχή σε μια ήσυχη γειτονιά στην Καβάλα μακριά από το μαρτύριο του παρελθόντος. Μαζί με την αδελφή της, Άννα, φοιτούσε τους τελευταίους μήνες σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Ωστόσο, το ταξίδι της στα Τίρανα λίγες ημέρες πριν για τις γιορτές, έμελλε να αποβεί μοιραίο.

Την ίδια στιγμή, η φρικτή δολοφονία των δύο γυναικών “αποκάλυψε” υπόθεση εμπορίας βρεφών στη Θεσσαλονίκη.

«Τη μικρή μου αδελφή μου την πήρε με το αεροπλάνο και την πήγε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, την έβαλε μαζί με την άλλη αδελφή μου να εργάζονται ως ιερόδουλες. Εργάζονταν ως πόρνες. Τις άφηνε έγκυες και τις ανάγκαζε να πουλάνε τα παιδιά τους», αναφέρει συγγενής τους. Ο αδελφός των θυμάτων μιλώντας σε αλβανικά μέσα αποκαλύπτει πως ο δράστης έβγαζε τα μωρά από το μαιευτήριο με τη βοήθεια Έλληνα δικηγόρου.

Η Ζανέτα και η Κριστίνα δεν έβλεπαν καν το πρόσωπο των βρεφών που έφερναν στον κόσμο. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις στις αλβανικές αρχές, η νόμιμη σύζυγός του φέρεται να συναίνεσε στην «πώληση» και δικού τους μωρού.

«Περίπου 10 παιδιά, έχουν πουληθεί ναι. Ήταν οι δύο αδελφές μου, ο δολοφόνος και η γυναίκα του που πήγαν στην Ελλάδα. Όταν οι αδερφές μου ήταν στους δρόμους ως ιερόδουλες, έμεινε έγκυος και η γυναίκα του. Κι εκείνη πούλησε ένα μωρό με τη θέληση και των δύο», προσθέτει.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, η νόμιμη σύζυγος του 59χρονου κατέθεσε στην αστυνομία, ότι γνώριζε τον παράνομο δεσμό του συζύγου της, αλλά δεν ήθελε να χωρίσουν γιατί θα στεναχωριόταν. «Δεν ήθελα να στεναχωρηθεί ο άντρας μου κι είχα δεχτεί σιωπηλά την προδοσία του με τις δύο αδερφές. Δεν ήθελα να του χαλάσω την ευτυχία του. Εγώ έχω ζήσει με αυτές τις γυναίκες τριάντα χρόνια. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσει εκεί το θέμα», φέρεται να δήλωσε.

Ο δράστης του εγκλήματος έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει ενώ η οικογένεια των θυμάτων καταγγέλλει πως ο δράστης είχε και συνεργούς.

Σύμφωνα με το Mega, μέχρι στιγμής οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν προσεγγίσει την ελληνική αστυνομία για πληροφορίες.

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ