Δίκη για την δολοφονία γυναίκας με πάνω από 140 μαχαιριές κοντά στο σπίτι του Σέρλοκ Χολμς: Αντιμέτωπος με ισόβια ο δράστης

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια η αστυνομία στην Βρετανία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη για την δολοφονία μίας συνοδού πολυτελείας κοντά στο σπίτι, όπου ήταν η διεύθυνση του χαρακτήρα του Σέρλοκ Χομς με βάση τα βιβλία τουΆρθουρ Κόναν Ντόιλ. Σήμερα ο δράστης κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία και αντιμετωπίσει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Στις 8 Αυγούστου 1994 η 39χρονη, Μαρίνα Κόπελ βρέθηκε νεκρή από τον σύζυγό της στο διαμέρισμά της στην Chiltern Street, στο Marylebone, κοντά στο φανταστικό σπίτι του Σέρλοκ Χολμς.

Ο Σαντίπ Πατέλ, τότε ήταν 21 ετών έκανε θελήματα για το πρακτορείο εφημερίδων Sherlock Holmes News του πατέρα του στην Baker Street. Σκότωσε την 39χρονη σε φονικό αμόκ με πάνω από 140 μαχαιριές.

Αν και τα δακτυλικά αποτυπώματα βρέθηκαν σε μια σακούλα στην κουζίνα του θύματος ο άνδρας δεν θεωρήθηκε τότε ύποπτος για την δολοφονία. Το έγκλημα έμεινε ανεξιχνίαστο μέχρι το 2022 όταν άνοιξε και πάλι η υπόθεση.

Ο Πατέλ κατηγορήθηκε τότε για την δολοφονία της αφού εντοπίστηκε μία τρίχα του, η οποία είχε πιαστεί στο δαχτυλίδι του θύματος. Το DNA του Πατέλ ταυτοποιήθηκε με την τρίχα, ενώ βρέθηκε και ένα αποτύπωμα του στα αίματα στον τοίχο του διαμερίσματος.

Ο 51χρονος Σαντίπ Πατέλ που καταδικάστηκε για τον φόνο.
Ο 51χρονος Σαντίπ Πατέλ που καταδικάστηκε για τον φόνο. Πηγή: PA

Αντιμέτωπος με ισόβια ο δράστης

Ο 51χρονος Σαντίπ Πατέλ, είχε πάρει και την τραπεζική κάρτα της 39χρονης και την χρησιμοποίησε τότε για να κάνει ανάληψη χρημάτων κοντά στο σπίτι του. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι σκότωσε την γυναίκα αλλά σήμερα καταδικάστηκε ομόφωνα από τους ενόρκους στο δικαστήριο.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί να δώσει στοιχεία στο δικαστήριο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Τα μέλη της οικογένειας της 39χρονης ξέσπασαν σε κλάματα όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία, ενώ ο 51χρονος δεν έδειξε κάποιο σημάδι συναισθήματος.

Η ανακοίνωση της ποινής που θα του επιβληθεί αναβλήθηκε για αύριο. Ο δικαστής είπε στον κατηγορούμενο: «Υπάρχει μόνο μία ποινή που μπορώ να επιβάλω για αυτό το αδίκημα. Φυσικά μια ποινή ισόβιας κάθειρξης».

Οι ένορκοι ενημερώθηκαν στην διάρκεια της δίκης ότι η 39χρονη ήταν γεννημένη στην Κολομβία και είχε εργαστεί στο παρελθόν ως καμαριέρα ξενοδοχείου. Αργότερα εργάστηκε ως μασέρ και προσέφερε σεξουαλικές υπηρεσίες σε περίπου 100 «εύπορους» άνδρες «όταν η τιμή ήταν σωστή».

Σύμφωνα με τον εκλιπόντα σύζυγό της, Ντέιβιντ Κόπελ στους πελάτες της περιλαμβάνονταν επιτυχημένοι άνθρωποι, επιχειρηματίες, ένας γιατρός, ακόμη και ένας πολιτικός.

Η 39χρονη εργαζόταν και ως συνοδός πολυτελείας για εύπορους άνδρες.
Η 39χρονη εργαζόταν και ως συνοδός πολυτελείας για εύπορους άνδρες. Πηγή: PA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ