Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και παραίτηση Βαρουφάκη βλέπει ο Πολ Μέισον

Διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη «βλέπει» ο Πολ Μέισον, οικονομικός αναλυτής του καναλιού Channel 4.

Συγκεκριμένα στο blog του γράφει ότι «το σενάριο για της περιπέτειας της Ευρωζώνης» θα έχει την εξής κατάληξη:

«Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μπροστά στο ενδεχόμενο ενός “ανέντιμου συμβιβασμού” θα παραιτηθεί. Θα ακολουθήσει η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερή Πλατφόρμα θα αποχωρήσει. Ο Τσίπρας θα ζητήσει στήριξη από το Ποτάμι και από τη φιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι θα υπάρξει συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταλλαχθεί σε ένα κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα», γράφει ο Πολ Μέισον.

Μάλιστα, ο ίδιος σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά δεν είναι δικά του αλλά τα επεξεργάζεται η Ευρωζώνη.

Ο Paul Mason αναφέρεται στο άρθρο του και στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και στην «Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος».

«Η Ευρώπη θεωρούσε ότι οι πρωτοβουλίες αυτές ήταν ρητορικές και επέτρεπαν στον ΣΥΡΙΖΑ να κατασκευάσει μία αφήγηση και τίποτα περισσότερο», σχολιάζει ο Πολ Μέισον.

«Η παραδοχή της Ζωής Κωνσταντοπούλου πως η σύσταση της Επιτροπής Αλήθειας είναι “νομικό μας καθήκον”, υποδεικνύει πως υπάρχει περίπτωση το κοινοβούλιο να διαγράψει τμήμα του χρέους κάνοντας το έργο της κυβέρνησης αδύνατο», υποστηρίζει.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Handelsblatt: Αλέξης Τσίπρας ο νέος “Μερκελιστής”

FAZ: Έτοιμη για παραχωρήσεις η Ελλάδα

Bild: Ελλάδα… για να τραβάς τα μαλλιά σου

 

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.