Διαψεύδει ο ΟΗΕ τα περί δυσαρέσκειας του Γκουτέρες με τον Κοτζιά

Τα Ηνωμένα Έθνη διέψευσαν δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι ο κ. Γκουτέρες «ήταν τόσο ενοχλημένος, που αρνείται να καθίσει στο ίδιο δωμάτιο με τον Έλληνα υπουργό στο εγγύς μέλλον», ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, Φερχάν Χακ, τόνισε ότι αυτό «δεν είναι ακριβές».

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα ήθελα να δηλώσω ότι ο Γενικός Γραμματέας  ασχολήθηκε και θα συνεχίζει να ασχολείται με όλες τις διάφορες πλευρές σε σχέση μ’ αυτό. Έχετε δει όσα δήλωσε ο ΓΓ. την περασμένη εβδομάδα κι απλά θα σας παραπέμψω στο κείμενο των όσων είπε».

Ο κ. Χακ υπογράμμισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να ελπίζουν ότι θα υπάρξει συμφωνία: «Προφανώς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είναι μία διαρκής και βιώσιμη συμφωνία και θα εργαστούμε με καλή πίστη με όλες τις διάφορες πλευρές», κατέληξε.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ, η Βρετανία αναμένεται να παρουσιάσει, έως την Πέμπτη, στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.), το σχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της διεθνούς δύναμης ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Διπλωμάτες του Σ.Α. αναμένουν ότι θα υπάρξει ένα επικαιροποιημένο τεχνικό κείμενο, που δεν θα συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα για να εγκριθεί ομόφωνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε προς Τραμπ: Οι συμφωνίες ισχύουν για όλους

Ο Μαδούρο υπερασπίζεται τον Τραμπ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ