Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ – Σοβαρά επεισόδια – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Στο κτίριο του κοινοβουλίου του Χονγκ Κονγκ εισέβαλαν σήμερα διαδηλωτές, αφού έσπασαν τις τζαμαρίες χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιες ασπίδες, ένα μεταλλικό καροτσάκι και κοντάρια.

Εκατοντάδες άνθρωποι “πολιορκούσαν” επί ώρες το κοινοβούλιο, κρατώντας οδικές πινακίδες, λαμαρίνες και κομμάτια από σκαλωσιές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην προσκείμενη στο Πεκίνο κυβέρνηση και στο προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα ανοίγει τον δρόμο για τις απελάσεις υπόπτων στην Κίνα. Τελικά, πολλοί διαδηλωτές που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους κατάφεραν να εισβάλουν στο κτίριο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εντός του κοινοβουλίου και νωρίτερα είχαν κάνει χρήση σπρέι πιπεριού για να απωθήσουν τον κόσμο, να οπισθοχωρήσουν.

Οι διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα των συνεδριάσεων, ύψωσαν μία βρετανική σημαία, κατέβασαν τα πορτρέτα των τοπικών ηγετών του Χονγκ Κονγκ και ζωγράφισαν γκράφιτι με μαύρη μπογιά στους τοίχους. “Δεν υπάρχουν βίαιοι ταραξίες, μόνο τυραννία”, έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν.

Το κοινοβούλιο ανέστειλε τις εργασίες του για την Τρίτη και διέταξε να αποχωρήσουν άμεσα οι διαδηλωτές από τον χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ