“Δεν μας συμφέρει να διαλυθεί το Ιράκ”

“Δεν μας συμφέρει να διαλυθεί το Ιράκ”

Τουλάχιστον 34 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ του ιρακινού στρατού και των ανταρτών στο Αλ Κάιμ, μια περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι σήμερα.

Οι μάχες ξέσπασαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και συνεχίστηκαν έως και το μεσημέρι σήμερα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ιρακινού στρατού και έναν υπεύθυνο της περιοχής.

Την εκτίμηση της ότι η κατάσταση στο Ιράκ είναι «άκρως εκρηκτική», εξέφρασε σήμερα στη Γερμανία η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, καλώντας τη Βαγδάτη να προχωρήσει στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Η κατάσταση είναι τρομερά επικίνδυνη και άκρως εκρηκτική» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου Ζάουζαν Τσέμπλι, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο.

«Εάν δε μπορέσουμε να βρούμε τις σωστές απαντήσεις, απειλούμαστε με το λιγότερο με έναν κατακερματισμό του Ιράκ» προειδοποίησε η ίδια. «Η απάντηση βρίσκεται στη Βαγδάτη και η Βαγδάτη πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα συσταθεί μια κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει όλες τις θρησκευτικές ομάδες».

«Κανέναν μας δεν συμφέρει να διαλυθεί το Ιράκ, ούτε τη Σαουδική Αραβία ούτε το Ιράν, κανέναν από τους εταίρους στην περιοχή» υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ