Daily Mail: «Χειρότερες από φυλακή» οι συνθήκες που ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου – Βρόμικες τουαλέτες, σκουπίδια και αρουραίοι

Σε απάνθρωπες συνθήκες φαίνεται πως αναγκάζονται να ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της Daily Mail, που βρέθηκε μέσα στους βασιλικούς στρατώνες.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της εφημερίδας φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τις άθλιες συνθήκες που πρέπει να υπομένουν οι βασιλικοί φρουροί σε έναν από τους πιο διάσημους στρατώνες της Βρετανίας.

Οι στρατιώτες της φρουράς του βασιλιά ζουν σε «χειρότερες από φυλακή συνθήκες», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.

«Χειρότερες συνθήκες από φυλακή»

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες δείχνουν σωρούς από σκουπίδια, βρόμικες τουαλέτες ακόμη και νεκρά περιστέρια μέσα στους στρατώνες του Wellington, οι οποίοι απέχουν μόλις 300 μέτρα από τα ανάκτορα του Buckingham και φιλοξενούν πέντε από τα σημαντικότερα συντάγματα του στρατού (Coldstream, Grenadier, Irish, Scots και Welsh Guards).

Από το 1660 μέχρι και σήμερα καθήκον της φρουράς είναι να προστατεύει τον βασιλιά και τα ανάκτορα, με εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο να φτάνουν στο σημείο για να θαυμάσουν τους στρατιώτες της βασιλικής φρουράς.

Ωστόσο, η εικόνα που προβάλλεται προς τα έξω απέχει πολύ από την καθημερινότητα των φρουρών του Βασιλιά Καρόλου που όπως λένε ζουν σε «άθλιες» και «χειρότερες από φυλακή» συνθήκες, καθώς σύμφωνα με την DailyMail,  είναι αναγκασμένοι να ζουν με αρουραίους και σωρούς από σκουπίδια.

«Είναι ένας αηδιαστικός τρόπος να συμπεριφέρεσαι στους στρατιώτες που κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά. Οι φυλακισμένοι στηn Βρετανία ζουν σε καλύτερες συνθήκες από εμάς», λέει στην ΜailOnline πρώην φρουρός του Coldstream.

«Οι στρατώνες Wellington εξωτερικά μπορεί να φαίνονται υπέροχοι, όμως στην πραγματικότητα είναι απολύτως βρόμικοι. Οι τουρίστες στέκονται στις πύλες για να βγάλουν φωτογραφίες, αλλά δεν θα πίστευαν πώς είναι η ζωή για τους στρατιώτες μέσα. Οι αρουραίοι πέθαιναν στους κάδους και έπρεπε να τους καθαρίσουμε, όταν κάναμε τις πρωινές δουλειές. Υπάρχουν σωροί σκουπιδιών μέσα στους χώρους διαμονής και η δυσοσμία από τις τουαλέτες είναι αφόρητη», αποκαλύπτει στην Daily Mail στρατιώτης που παραιτήθηκε εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσης.

«Σίγουρα, δεν θα συνέβαινε ποτέ κάτι αντίστοιχο στην πτέρυγα των αξιωματικών. Δεν μπορούσα να το αντέξω άλλο, ήταν χειρότερο από το να επιβιώνεις σε βρόμικη κατάληψη. Το ανέχτηκα για αρκετά χρόνια, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το βρετανικό κοινό οφείλει να γνωρίζει πώς αντιμετωπίζονται οι στρατιώτες σε αυτή τη χώρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι στρατώνες Wellington Barracks διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην επιχείρηση «Γέφυρα του Λονδίνου» – το σχέδιο προγραμματισμού της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Εκατοντάδες στρατιώτες που παρέλασαν στην πομπή της κηδείας της βασίλισσας τον περασμένο Σεπτέμβριο έζησαν στον χώρο αυτόν.

«Αν έλεγες κάτι σε ανώτερο αξιωματικό, είτε θα σε αγνοούσαν είτε θα σε έβριζαν κι έτσι απλώς σταματήσαμε να παραπονιόμαστε. Το όλο θέμα είναι ένα ανέκδοτο. Φυλάμε μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους και από τα πιο διάσημα κτίρια στον κόσμο και μετά επιστρέφουμε σε μία βρόμικη κόλαση μόλις τελειώσουμε την δουλειά μας. Αυτό που προβάλλεται προς τα έξω, όταν είμαστε σε υπηρεσία, απέχει πολύ από την πραγματικότητα», τόνισε άλλος στρατιώτης σχολιάζοντας τις συνθήκες διαβίωσης «βρισκόμαστε κυριολεκτικά στον πάτο της ”τροφικής αλυσίδας” και μας συμπεριφέρονται σαν να μην είμαστε άνθρωποι», συμπλήρωσε.

Ένας από τους στρατιώτες, ακόμη, αποκάλυψε στην Daily Mail ότι 32 στρατιώτες ζουν σε κάθε όροφο και πρέπει να μοιράζονται μεταξύ τους έξι τουαλέτες και δύο μπάνια.

Οι στρατώνες Wellington Barracks σχεδιάστηκαν την δεκαετία του 1830 και υπολογίζεται ότι σήμερα στεγάζουν περίπου 500 στρατιώτες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ