«Χαστούκι» για την Τουρκία το προσχέδιο της Κομισιόν για τη διεύρυνση: «Πρέπει να σέβεται την κυριαρχία των κρατών-μελών»

Η Τουρκία δεν φαίνεται να έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν για τη διεύρυνση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο προσχέδιο που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη, η Koμισιόν τονίζει ότι η Τουρκία πρέπει να σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών μελών και να δεσμευτεί στις σχέσεις καλής γειτονίας. Υπενθυμίζει δηλαδή τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Μαρτίου του 2021.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο και καλεί σε αποκλιμάκωση των εντάσεων προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Επιτροπή επισημαίνει και πάλι τα σοβαρά προβλήματα στους δημοκρατικούς θεσμούς και την επιδείνωση των ανθρωπίνων και θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό αναφέρει ότι υπάρχει κάποια πρόοδος, ωστόσο τονίζει ότι παραμένει σε αναστολή η συμφωνία για επιστροφή των παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ