Πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη: Αυτές είναι οι νέες προβλέψεις για τις τιμές – Τι πρέπει να γνωρίζετε για το πετρέλαιο θέρμανσης

Νέες προβλέψεις για την τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου  κίνησης έκανε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του Open “Aνοιχτή Επικοινωνία”.

«Βλέπουμε διαφορετικές αυξήσεις. Δηλαδή υπάρχει μια μικρή αύξηση στη βενζίνη της τάξεως των 10 ευρώ ανά 1.000 λίτρα, μια αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης το οποίο παρασύρει και το πετρέλαιο θέρμανσης που  είναι 62 ευρώ ανά 1000 λίτρα. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη των τιμών. Εάν πούμε ότι σήμερα ξεκινούσε θα ήταν πάνω από 1,50 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης , δηλαδή  θα κυμαίνονταν μεταξύ 1,52 ευρώ  και 1,55 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των 25 λεπτών της επιδότησης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ» τόνισε ο κ. Ασμάτογλου, σύμφωνα με το enikonomia.gr 

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις για  αυτήν την εβδομάδα

«Εγώ φοβάμαι ότι αυτή την εβδομάδα έχουμε και άλλες αυξητικές τάσεις»  συμπλήρωσε. Αυτό είναι αρνητικό για το πετρέλαιο θέρμανσης και για το πετρέλαιο κίνησης  που υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα αυτόν τον μήνα που περνάμε και σε ύφεση όσον αφορά στο κομμάτι των μεταφορών.

Πολύ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι μεταφορές τόνισε και ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες που εμπεριέχονται και οι μεταφορές μέσα πλήττονται γιατί:

  • το πετρέλαιο ανέβηκε από την 1η Οκτωβρίου έως σήμερα 20 λεπτά συν τα 15 λεπτά τα οποία είχε δώσει η κυβέρνηση σαν επιδότηση στο Fuel Pass 1 και στο Fuel Pass2. Aρα έχουμε μια αύξηση της τάξεως των 35 λεπτών.
  • Έχει ξεπεράσει την αμόλυβδη βενζίνη το πετρέλαιο κίνησης  (diesel 30 Σεπτεμβρίου 1,828 ευρώ/ lt  και 6 Οκτωβρίου  1,961  ευρώ/ lt) ».

Πού βρίσκεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου 

Τέλος ανέφερε που βρίσκεται σήμερα η τιμή του πετρελαίου.  Σήμερα, 10 Οκτωβρίου η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται πάνω από τα 2 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα είπε . « Σήμερα το πετρέλαιο βρίσκεται στα 2,050  ευρώ  στα μεγάλα αστικά κέντρα όταν η αμόλυβδη βενζίνη βρίσκεται στα 2 ευρώ ή λίγο κάτω από τα 2 ευρώ»  σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Πετρέλαιο κίνησης: Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του μέσα σε 5 ημέρες

Κοντά στα επίπεδα των 2 ευρώ έφτασε μέσα σε 5 ημέρες  η τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπερνώντας την τιμή της αμόλυβδης. Η μέση πανελλαδική τιμή για την αμόλυβδη  βενζίνη διαμορφώνεται στα 1,994  ευρώ το λίτρο, ενώ το diesel κίνησης ανέρχεται στα 1,961  ευρώ  το λίτρο.
Το Mega αναφέρει παρακάτω τις αυξήσεις που καταγράφηκαν  το παραπάνω διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αναλυτικά:
  • Νομός Κυκλάδων: Από 2,058  ευρώ /l στα 2,128 ευρώ /l
  • Νομός Δωδεκανήσου: Από 1,94 ευρώ /l στα 2,023 ευρώ/l
  • Νομός Φωκίδος: Από 1,904 ευρώ /l στα 2,036 ευρώ /l
  • Νομός Κεφαλληνίας: Από 1,903 ευρώ /l στα 1,985 ευρώ/l

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Το επίδομα θέρμανσης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η  διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, ενώ εντός Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος. Μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν  για το επίδομα θέρμανσης τα εξής:

  • Στα 350 ευρώ θα είναι η  βάσης υπολογισμού του επιδόματος .
  • Όλοι οι νέοι δικαιούχοι θα  πάρουν διπλάσιο ποσό επιδόματος. Αυτό σημαίνει ότι τα νοικοκυριά που θα στραφούν στο πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν τον χειμώνα αλλά και όσοι δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης θα πάρουν διπλάσιο επίδομα.
  • Το όριο εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος ανέρχεται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί.
  • Η αξία της ακίνητης περιουσίας θα είναι 180.000 ευρώ για τον άγαμο και 300.000 ευρώ  η αξία ακίνητης περιουσίας για τον έγγαμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ