Βίντεο ντοκουμέντο: Το τουρκικό F-16 ενώ πέφτει στο μαχητικό του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη το 2006

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο που συγκλονίζει αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που το τουρκικό F – 16 πέφτει πάνω στο μαχητικό του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, στις 23 Μαΐου 2006.

Είναι η στιγμή που το τουρκικό μαχητικό πέφτει επάνω στο F-16 του Κώστα Ηλιάκη. Ακούγεται η περιγραφή του συναδέλφου του αξιωματικού από το δεύτερο ελληνικό μαχητικό,  που ενημερώνει το επίγειο ραντάρ της Σητείας για την συντριβή  του ελληνικού αεροσκάφους.

Ήταν μεσημέρι της 23ης Μαΐου, 2006, όταν ο Ηλιάκης και ακόμα ένα ελληνικό F-16 απογειώθηκαν από την Σούδα, για να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν δύο τουρκικά F-16 κι ένα τουρκικό αναγνωριστικό RF-4, στον ουρανό της Καρπάθου.

Ενώ ο Ηλιάκης προσεγγίζει, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, το τουρκικό αναγνωριστικό, για να καταγράψει το ατρακτίδιο φωτογράφισης του τουρκικού RF4,  το Νούμερο 1 του τουρκικού σχηματισμού, κάνει βίαιο ελιγμό από τα αριστερά προς τα δεξιά, ώστε να μπει ανάμεσα στον Ηλιάκη και το τουρκικό αναγνωριστικό αεροσκάφος. Σχεδόν ταυτόχρονα το Νο 2 του τουρκικού σχηματισμού, κάνει επικίνδυνους ελιγμούς τύπου S, μπροστά από το Νο2 ελληνικό αεροσκάφος, εμποδίζοντάς το. Τότε το No1 τουρκικό μαχητικό πέφτει με δύναμη πάνω στο μαχητικό του Έλληνα σμηναγού, με έναν αδέξιο και τελικά εγκληματικό ελιγμό του Τούρκου πιλότου, ο οποίος δεν μπόρεσε να ελέγξει το αεροσκάφος του, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ΓΕΑ.  Ο Τούρκος πιλότος πρόλαβε να εκτιναχτεί από το αεροπλάνο του και σώθηκε. Ο Έλληνας σμηναγός έμεινε για πάντα στον ουρανό της Καρπάθου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ