Χάρβεϊ Γουάινστιν: Νέα αγωγή για απόπειρα βιασμού

Μία γυναίκα κατηγορεί τον πρώην ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μπέβερλι Χιλς και υποστηρίζει ότι του μάτωσε τα γεννητικά όργανα στην απελπισμένη προσπάθειά της να σωθεί, σύμφωνα με νέα εκρηκτική αγωγή.

Στα έγγραφα που κατατέθηκαν την Παρασκευή στο Ανώτερο Δικαστήριο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, η Χέιλι Γκριπ αναφέρει ότι ο παραγωγός επέβαλε τον εαυτό του πάνω της σε σουίτα στο Μπέβερλι Χίλτον τον Νοέμβριο του 2021 όταν ήταν μόλις 19 χρονών.

Για χρόνια η ανερχόμενη ηθοποιός κρατούσε το περιστατικό για τον εαυτό της και είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί ποιος ήταν ο “μεγαλοπαραγωγός” που της επιτέθηκε ώσπου τον είδε στις ειδήσεις το 2017. Η Γκριπ διεγνώσθη με διαταραχή μετατραυτικού στρες, όπως είπε ο δικηγόρος της Έρικ Λέρνερ στην Post. Η καθυστέρηση στην ανακάλυψη της ταυτότητας του Γουάινστιν και η αναγνώρισης των τραυματισμών ως αποτέλεσμα της επίθεσης την εμπόδιζαν μέχρι σήμερα να αναζητήσει δικαιοσύνη, πρόσθεσε ο Λέρνερ. Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος της μιλώντας στην Post: “Αυτή η αγωγή σκοπεύει να βοηθήσει τη δεσποινίδα Γκριν να ανακτήσει τη δύναμή της, να γίνει επιζήσασα και όχι θύμα, και να αποζημιωθεί για τα σεξουαλικά εγκλήματα που έγιναν εναντίον της. Έχει πραγματική ζημία από αυτό που διαρκεί. Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και τα άτομα που τον βοήθησαν να διαπράξει τα εγκλήματα της σεξουαλικής επίθεσης πρέπει να κριθούν υπεύθυνα που της κατέστρεψαν τη ζωή”.

Η Γκριπ αρνήθηκε να δώσει συνέντευξη αλλά τα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτουν τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε όπως και τη δραματική διαφυγή της.

Η κοπέλα που τότε ήταν κάτοικος Λος Άτζελες βρισκόταν στο λόμπι ξενοδοχείου πίνοντας έναν καφέ και τρώγοντας μία μπάρα δημητριακών διαβάζοντας τη νουβέλα της Amanda Quick “Seduction” όταν μία συνεργάτιδα του Γουάινστιν την προσέγγισε και άρχισε φιλική συζήτηση. Η Γκριπ που ήταν τότε 19 ετών, ανοίχτηκε μιλώντας για τη ζωή της, το σύνδρομο Τουρέ από το οποίο πάσχει, την καριέρα της ως μοντέλο μαλλιών σε διαφημίσεις στον Τύπο και ότι περίμενε να πάει σε ένα κάστινγκ κοντά στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Η γυναίκα την κάλεσε να απολαύσει ένα πλήρες πρωινό με καλεσμένους της βιομηχανίας που ήταν στην πόλη για τα βραβεία Britannia. “Πρέπει να γεμίσεις μπαταρίες πριν από το μεγάλο κάστινγκ” της είπε η βοηθός του Γουάινστιν που δεν κατονομάζεται. Μετά το πρωινό η γυναίκα της πρότεινε να συναντηθεί με τον φίλο της -έναν “μεγάλο παραγωγό”- σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Της είπε ότι ο ισχυρός άνθρωπος του Χόλιγουντ θα τη βοηθούσε με την καριέρα της και άξιζε να χάσει το κάστινγκ. Η Γκριπ απρόθυμα συμφώνησε. Όταν μπήκε στη σουίτα, σύμφωνα με την αγωγή, ο παραγωγός συστήθηκε ως “Ντομ”. H βοηθός της έδωσε ένα ποτήρι κρασί. Όταν η Γκριπ είπε ότι δεν ήταν 21 ετών, η βοηθός της είπε: “Είναι αγένεια να μην δέχεται το ποτό από κάποιον που σε ταΐζει και σου δείχνει φιλοξενία”. Η κοπέλα ήπιε το μισό ποτήρι προτού βιώσει ένα σύντομο μπλακάουτ. Όταν συνήλθε είε το εφιαλτικό θέαμα του Γουάινστιν να τρίβεται πάνω της καθώς την είχε ακινητοποιήσει στο τραπεζάκι του σαλονιού, σύμφωνα με τα έγγραφα. Φέρεται ο Γουάινστιν να της είπε “είσαι τόσο υγρή και σφιχτή, είσαι παρθένα έτσι;” και μετά την παρότρυνε να προσποιηθεί ότι αυτός έμοιαζε με τον Ζακ Έφρον.

“Η δεσποινίς Γκριπ δεν συνειδητοποίησε ότι τα δάχτυλα του Γουάινστιν ήταν μέσα της ώσπου αισθάνθηκε το κρύο μέταλλο του ρολογιού του στο δέρμα της” αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα. “Ο Γουάινστιν τότε κράτησε κάτω με το ένα χέρι την Γκριπ, και με το χέρι που έβγαλε από τον κόλπο της Γκριπ έτριψε τα δικά του γεννητικά όργανα προχωρώντας σε αυτοϊκανοποίηση με το άλλο χέρι. Προσπαθώντας να ξεφύγει η Γκριπ άρχισε να κουνά τα χέρια της και έτσι έσπασε ένα από τα ακρυλικά νύχια της στο τραπεζάκι” σύμφωνα με όσα αναγράφονται στα έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

“Τότε η Γκριπ κάρφωσε τον Γουάινστιν σο κάτω μέρος των γεννητικών του οργάνων με το σπασμένο κοφτερό της νύχι. Ο Γουάινστιν έβγαλε μια κραυγή και άρπαξε το χέρι της χώνοντας το νύχι της πιο βαθιά στα γεννητικά του όργανα” σημειώνεται στην αγωγή. Αυτή η περιγραφή ίσως προσφέρει μία πιθανή εξήγηση για τα περιβόητα παραμορφωμένα γεννητικά όργανα του Γουάινστιν. Η Τζέσικα Μαν τον περασμένο Ιανουάριο είπε στο δικαστήριο ότι οι “κάτω περιοχές” του Γουάινστιν είναι εξαιρετικά τρομακτικές, κάτι που είδε όταν φέρεται να τη βίασε στις 18 Μαρτίου 2013 στο ξενοδοχείο Doubletree. Τότε είχε αναφερθεί ότι ο Γουάινστιν έπασχε από “γάγγραινα Fournier”, μια ιδιαιτέρως βαριά νεκρωτική φλεγμονή των γεννητικών οργάνων του άντρα, μία βακτηριακή λοίμωξη που προέρχεται από κοψίματα ή γρατσουνιές στα γεννητικά όργανα. Καθώς ο παραγωγός αιμορραγούσε, πήγε να πάρει μια πετσέτα και η Γκριπ έφυγε τρέχοντας από το δωμάτιο. Τη σταμάτησε απέξω η ίδια γυναίκα που την είχε φέρει εκεί, η οποία εκτελούσε χρέη φύλακα απέξω, σύμφωνα με την αγωγή.

“Ό,τι συνέβη εκεί μέσα είναι δικό σου λάθος εξαιτίας του συνδρόμου Τουρέ. Είσαι τρελή!” της είπε η γυναίκα και προειδοποίησε την Γκριπ ότι αν έλεγε σε οποιονδήποτε τι είχε συμβεί “θα κατέληγε σε ψυχιατρική κλινική”. Η Γκριπ ποτέ δεν εμφανίστηκε να μιλήσει στη διάρκεια της δίκης του Γουάινστιν ούτε πήρε μέρος στον διακανονισμό των 17 εκατ. δολαρίων με τα οποία αποζημιώθηκαν δεκάδες από τις 100 και πλέον γυναίκες που τον κατηγορούν. Επίσης, δεν είχε αναφέρει το έγκλημα στην αστυνομία εκείνη τη στιγμή. “Η δεσποινίς Γκριπ δεν ανέφερε το έγκλημα στην αστυνομία για τον ίδιο λόγο που περίπου το 80% των βιασμών και των σεξουαλικών επιθέσεων δεν αναφέρονται” είπε δεύτερη δικηγόρος εκ μέρους της Γκριπ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ