Μπομπ Μενέντεζ: Η δίκη του για δωροδοκία ξεκινά στις 6 Μαΐου – Ξεχωριστά θα δικαστεί η σύζυγός του

Η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ για δωροδοκία θα γίνει κανονικά στις 6 Μαΐου, όπως έχει προγραμματιστεί. Ωστόσο η σύζυγος του, Ναντίν Μενέντεζ θα δικαστεί ξεχωριστά, σύμφωνα με το δίκτυο MSNBC.

Σε ακρόαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Σίντνεϊ Στάιν διέταξε να διαχωριστεί η υπόθεση της Ναντίν Μενέντεζ από τον σύζυγό της λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. «Αυτή η δίκη θα προχωρήσει χωρίς την κυρία Μενέντεζ», δήλωσε ο δικαστής.

Η ασθένεια, η οποία δεν αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, έχει οδηγήσει σε μία αβεβαιότητα για την ημερομηνία που θα δικαστεί η σύζυγός του γερουσιαστή. Σύμφωνα με τον δικαστή, δεν είναι σαφές πότε θα είναι αρκετά υγιής για να προχωρήσει η δίκη και γι’ αυτό αναβλήθηκε έως τις 8 Ιουλίου.

Οι δικηγόροι της Ναντίν Μενέντεζ δήλωσαν ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία απαιτεί «ενδεχομένως σημαντικό χρόνο ανάρρωσης».

Η Ναντίν Μενέντεζ είχε ζητήσει την αναβολή νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόβλημα να καθυστερήσει η δίκη μέχρι το καλοκαίρι.

Ωστόσο είχαν ζητήσει από τον δικαστή να μην διαχωρίσει την υπόθεση, καθώς πολλές από τις κατηγορίες εναντίον της ίδιας και του συζύγου της επικαλύπτονται και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να αγορεύσουν για την ίδια υπόθεση δύο φορές.

Ο γερουσιαστής είχε ζητήσει προηγουμένως να αναβληθεί η δίκη. Παρόλα αυτά ο δικηγόρος του δήλωσε στο δικαστήριο την Πέμπτη ότι ήθελε να προχωρήσει στη δίκη το συντομότερο δυνατό και ζήτησε από τον δικαστή να διατηρήσει την ημερομηνία της δίκης τον Μάιο. «Δεν το χρειαζόμαστε και δεν το θέλουμε», δήλωσε ο δικηγόρος, Άνταμ Φι, σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής της δίκης.

Το ζευγάρι είχε προηγουμένως ζητήσει να διαχωριστούν οι υποθέσεις τους στην εκδίκαση. Οι δικηγόροι του γερουσιαστή ανέφεραν στην σχετική αίτηση ότι «σκοπεύει να παρουσιάσει υπεράσπιση υποστηρίζοντας (εν μέρει) ότι δεν είχε την απαιτούμενη γνώση για μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς και των κινήσεων των λογαριασμών της συζύγου του, Ναντίν».

«Με αυτή την υπεράσπιση, η νομική ομάδα του γερουσιαστή Μενέντεζ μπορεί να χρειαστεί να υποστηρίξει, στην πραγματικότητα, ότι οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά – και δεν γνωρίζουμε καμία – αφορούσε τις ενέργειες άλλων (συμπεριλαμβανομένης της Ναντίν), όχι του γερουσιαστή», τόνιζαν οι δικηγόροι του.

Οι δικηγόροι της Ναντίν Μενέντεζ υποστήριξαν σε ξεχωριστή αίτηση ότι μια κοινή δίκη «αναμφίβολα θα έθιγε το δικαίωμα της κυρίας Μενέντεζ να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Επιπλέον υπογράμμισαν ότι θα ήταν «άδικο να απαιτηθεί από οποιονδήποτε σύζυγο να θυσιάσει είτε το δικαίωμα να καταθέσει πλήρως για την υπεράσπισή του είτε τη δυνατότητα να διατηρήσει το απόρρητο των προνομιακών συζυγικών επικοινωνιών». Στις ΗΠΑ οι σύζυγοί μπορούν να επικαλεστούν το δικαίωμα τους να μην καταθέσουν εναντίον των συζύγων τους.

Εκτός από τις ανησυχίες για την υγεία της, ο δικαστής δήλωσε ότι η Ναντίν Μενέντεζ χρειάζεται νέους δικηγόρους επειδή οι δικηγόροι της θα μπορούσαν να κληθούν ως μάρτυρες σε σχέση με μία κατηγορία παρεμπόδισης της δίκης της.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι δικηγόροι της παρουσίασαν λανθασμένα ως δάνειο τα χρήματα που πήρε από έναν άλλο συγκατηγορούμενό της για το αυτοκίνητο της μάρκας Mercedes.

Η σύζυγός του γερουσιαστή έχει προθεσμία 30 ημερών για να βρει νέους δικηγόρους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο Μενέντεζ και η σύζυγός του περιλαμβάνουν συνωμοσία για τη διάπραξη δωροδοκίας, συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης και εκβιασμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ