Τέμπη: Κόντρα μεταξύ συγγενών θυμάτων και της εισαγγελέως Αδειλίνη – «Η συμπεριφορά της δεν ήταν αρμόζουσα για την θέση που έχει»

«Φωτιές» άναψε η κατηγορηματική διάψευση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, ότι δεν παρέπεμψε κανέναν συγγενή θυμάτων των Τεμπών στην εκκλησία για παρηγοριά. «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως χθες (10/04), κατά την διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου ρώτησε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη για το περιστατικό που ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού, με την ίδια να απαντά πως «ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα μίας τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιοδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να αποδοθεί Δικαιοσύνη για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται σε οποιονδήποτε συγγενή θύματος για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με τα Τέμπη.

Θα ήταν απάνθρωπο και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς της αλήθειας των όσων ισχυρίζομαι, είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι εκείνο που έχει σημασία είναι να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών και να διαλευκανθεί πλήρως η αλήθεια. Τους διαβεβαιώνω, από καρδιάς, πως δεν είμαι απέναντι τους, αντίθετα είμαι μαζί τους».

Οι παραπάνω δηλώσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκάλεσε νέο κύκλο αντιπαράθεσης με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών.

Νίκος Πλακιάς: «Πρέπει να βγω να πω την αλήθεια»

Την δική του απάντηση έδωσε ο κ. Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις κόρες του και την ανιψιά του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μέσω της πλατφόρμας X:

«Παρακολουθούσα την συνέντευξη της Κυρίας Αδειλίνης στο forum των Δελφών και την αναφορά της για τα Τέμπη και για μια συνάντηση που είχε στο γραφείο της 12/12/23 το πρωί με συγγενείς θυμάτων. Δεν θα έλεγα ποτέ τι ειπώθηκε εκεί αλλά μιας και το ανάφερε πρέπει να βγω να πω την αλήθεια.

Όπως καταλαβαίνετε είμαι  ένας από τους έξι πατεράδες που ήμασταν παρών, η Καρυστιανού δεν ήταν παρών. Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανένα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμία φορά για να μας βοηθήσει. Είμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας.  Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αύριο είναι καλύτερα τα τρένα η όχι.

Είμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη. Για να απαντήσω, να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος, πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα Τέμπη.  Γιατί είμαι σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα δεν καταλάβατε ποιος είμαι ίσως και να έχετε δίκιο μιας και το παρουσιαστικό μου γενικά δεν μαρτυρά την πραγματική μου ηλικία.

Αλλά ας αφήσουμε τη έγινε εκείνη την ημέρα και να επικεντρωθούμε στο σήμερα. Στο σήμερα που μετα από 14 μήνες ακόμα μαζεύουμε πράγματα των παιδιών μας. Αλλά να ξέρετε ότι όλοι θα κριθούμε στο τέλος αυτής της διαδρομής μόνο που το οριστικό τέλος θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ώρα μόνο εμείς οι γονείς. Για αυτό πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για αυτούς, να είστε καλά».

Δημήτρης Πλακιάς: «Δεν είναι από το μυαλό μας»

Παρών στην συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ήταν και ο αδελφός του κ. Πλακιά, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1. «Να πηγαίνουμε κάπου κάπου να ανάβουμε κανένα κεράκι για να ησυχάσουμε και να ηρεμήσουμε. Αυτό έγινε πριν από 4 μήνες, οπότε δεν είναι ούτε από το μυαλό μας, ούτε τίποτα. Το πρώτο πράγμα που είπαμε μετά την συνάντηση ήταν αυτό, ότι η συμπεριφορά της δεν ήταν αρμόδια για την θέση που έχει» ανέφερε ο κ. Δημήτρης Πλακιάς.

Μαρία Καρυστιανού: «Το θέμα είναι να γίνει η ανακριτική διαδικασία προς την σωστή κατεύθυνση»

Από την πλευρά της η κα Μαρία Καρυστιανού, η οποία μίλησε στον 98,4 , τόνισε πως «για να συμπληρώσω λοιπόν στην κυρία Αδειλίνη ότι το θέμα είναι να γίνει η ανακριτική διαδικασία προς την σωστή κατεύθυνση και να αναδειχτούν αυτά που πρέπει να αναδειχτούν ώστε να τιμωρηθούν αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ