Bίντεο: Η τρομακτική στιγμή που εκτοξευτής ρουκετών ανατινάχθηκε στα χέρια γνωστού YouTuber 

Ένα τρομακτικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ένας εκτοξευτής ρουκετών ανατινάχθηκε στα χέρια ενός βετεράνου του αμερικανικού στρατού και YouTuber κατά τη διάρκεια μιας βαλλιστικής δοκιμής.

Ο Adam Knowles και η ομάδα του στο δημοφιλές κανάλι με δοκιμές όπλων στο YouTube, Ballistic High-Speed, γύριζαν ένα βίντεο τον Νοέμβριο που έδειχνε τα αποτελέσματα της οπισθοβολής – την απελευθέρωση καυτών αερίων από το πίσω μέρος ενός εκτοξευτής ρουκετών. Όμως το γύρισμα τελείωσε άδοξα.

Στην τελευταία βολή της ημέρας στις 13 Νοεμβρίου, καθώς ο Knowles τοποθέτησε έναν εκτοξευτή RPG-7 στον ώμο του για να δείξει τι θα συνέβαινε στο κεφάλι μίας βαλλιστικής κούκλας που ήταν τοποθετημένη ακριβώς πίσω του, το όπλο εξερράγη, και o Knowles σωριάστηκε στο έδαφος.

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το κράνος και τα γυαλιά που φορούσε ο Knowles εκσφενδονίστηκαν, ενώ σκίστηκε το στρατιωτικό γιλέκο που φορούσε.

Τα μέλη του πληρώματος έτρεξαν πανικόβλητα κοντά στον Knowles για να τον βοηθήσουν, καθώς εκείνος βρισκόταν τραυματισμένος μέσα σε ένα σύννεφο καπνού, με αίμα να τρέχει από το πρόσωπό του, ενώ στα χέρια του ήταν εμφανή τα εγκαύματα.

Δείτε το τρομακτικό βίντεο:

«Καλέστε το 100» φώναξε ένας, ενώ ένα άλλο μέλος της ομάδας είδε ότι ο Knowles «αιμορραγούσε από το πρόσωπό του», όπως φαίνεται στο βίντεο.

Ο άτυχος άνδρας δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο κάθεται μαζί με ένα άλλο μέλος της ομάδας του για να παρακολουθήσει για πρώτη φορά το βίντεο του ατυχήματός του, που παραλίγο να του στοιχίσει την ζωή. Το βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι «Ballistic High-Speed» στο YouTube, έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1,8 εκατομμύρια προβολές.

Ο Knowles, που φοράει ακόμη επιδέσμους στα χέρια του, εμφανίστηκε έκπληκτος από το βίντεο και αναφώνησε: “Θεέ μου”. Παραδέχτηκε ότι δεν θυμόταν την έκρηξη ή τα αμέσως επόμενα λεπτά.

«Θυμάμαι ότι μετρούσα αντίστροφα για το ένα και μετά θυμάμαι ότι ήμουν στο έδαφος και τα χέρια μου να είναι μαύρα», αποκάλυψε ο Knowles.

Από την έκρηξη, ο βετεράνος είχε κάταγμα κρανίου, αιμορραγία εγκεφάλου, σπασμένη γνάθο, εγκαύματα τρίτου βαθμού τουλάχιστον στο 10% του σώματός του, κοψίματα στο πρόσωπο και στο στήθος του. Επίσης πολλά θραύσματα είναι ενσωματωμένα στο σώμα του.

Ο Knowles έχει υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και έχει λάβει δερματικά μοσχεύματα για τα εγκαύματα του, αφήνοντάς του έναν ιατρικό λογαριασμό 300.000 δολαρίων, σύμφωνα με έναν διαδικτυακό έρανο που ξεκίνησε ένας φίλος του.

Πάνω από ένα μήνα αργότερα, ο Knowles είπε ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα», αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο για πλήρη ανάρρωση. Ο πρώην στρατιώτης που έγινε YouTuber τόνισε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στα γυρίσματα βίντεο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ