Bild: Οι Γερμανοί υπουργοί στο πλευρό των προσφύγων

100 προσωπικότητες από το πολιτικό, το οικονομικό και άλλα πεδία του δημόσιου βίου στη Γερμανία συμμετείχαν σε δράση της κυριακάτικης Bild, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

100 προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνίας, της εκκλησίας, του πολιτισμού και του αθλητισμού της Γερμανίας έστειλαν σήμερα μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και κατά της μισαλλοδοξίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη δράση αυτή, η οποία οργανώθηκε με πρωτοβουλία της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Bild, συμμετείχε το σύνολο των υπουργών της γερμανικής κυβέρνησης.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υποσχέθηκε με δηλώσεις του στην εφημερίδα ότι η γερμανική κυβέρνηση θα βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Η Γερμανία είναι μία ισχυρή και συμπονετική χώρα. Η Γερμανία δεν είναι όσοι υποδαυλίζουν το μίσος, αλλά όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που βοηθούν με καρδιά και κατανόηση».

«Η μεγαλύτερη δοκιμασία μετά την επανένωση»

Την αισιοδοξία του για την επιτυχή διαχείριση της κατάστασης που δημιουργεί το αυξημένο ρεύμα μεταναστών στη Γερμανία εξέφρασε μέσω της Bild am Sonntag και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Χαρακτηρίζοντας την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στη χώρα του «τη μεγαλύτερη δοκιμασία από τη γερμανική επανένωση». Δήλωσε ότι:

«Είμαι πεπεισμένος. Θα τα καταφέρουμε. Δεν πρόκειται να αποτύχουμε εξαιτίας έλλειψης χρημάτων, είμαστε σε αυτήν την ευτυχή θέση. Όμως ο τρόπος με τον οποίο θα φέρουμε εις πέρας αυτό το έργο θα διαμορφώσει τη χώρα μας για το μέλλον».

Η Χέρτα Μίλερ, Γερμανίδα νομπελίστρια συγγραφέας ρουμανικής καταγωγής, επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα παράδειγμα από το προσωπικό της παρελθόν «Ήμουν πρόσφυγας από τη Ρουμανία (σ.σ. επί δικτατορίας Τσαουσέσκου). Όσο περισσότεροι άνθρωποι πυροβολούνταν στα σύνορα στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, τόσο περισσότεροι δραπέτευαν. Για να σώσει κανείς τη ζωή του ήταν διατεθειμένος να τη ρισκάρει δραπετεύοντας», επισήμανε η Χέρτα Μίλερ.

Πηγή: DW/Bild

Διαβάστε επίσης:

Βαλς: Η Γαλλία πρέπει να δέχεται τους πρόσφυγες

Ρέντσι: Να ξεπεραστεί το Δουβλίνο 2

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ