Μπιλ Γκέιτς: Ξανά στην πρώτη γραμμή των σεναρίων για την πανδημία

Νέο κύκλο συνωμοσιολογιών αναμένεται να τροφοδοτήσουν οι δηλώσεις του Μπιλ Γκέιτς  για το μέλλον της πανδημίας και των επενδύσεων που πρέπει να γίνουν στο χώρο της Υγείας, για να σωθεί η ανθρωπότητα.

Αν σκεφτεί κανείς τα σενάρια που κυκλοφόρησαν γύρω από τον Γκέιτς και την εμπλοκή του στη διάδοση του κορονοϊού, αλλά και στην παρασκευή του πολυαναμενόμενου εκείνη την εποχή, εμβολίου, τότε η συνωμοσιολογία που τώρα μπορεί να ακολουθήσει, απλώς δεν έχει τέλος. Άλλωστε στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέλος στην εκπόνηση οποιουδήποτε σεναρίου. Οι άνθρωποι είμαστε ελεύθεροι να φανταζόμαστε ότι θέλουμε. Απλώς θα πρέπει να ξέρουμε και πού να σταματάμε, γιατί τα σενάρια πάντα μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή μας.

Εκεί λοιπόν που στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι διάχυτη η ευφορία ότι η πανδημία τελειώνει ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε το αντίθετο. Ότι δηλαδή απέχει πολύ από το να τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού. Σε συνέντευξή του τονίζει πως θα μπορούσε να υπάρχει ακόμη μία παραλλαγή που θα είναι «περισσότερο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα», ενώ «δεν έχουμε δει ακόμα το χειρότερο σενάριο».

Ο ιδιοκτήτης της Microsoft υποστήριξε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για εμβόλια μεγαλύτερης διάρκειας που εμποδίζουν τη μόλυνση, υπογραμμίζοντας ότι η τρέχουσα πανδημία εξακολουθεί να αποτελεί απειλή, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Εξακολουθούμε να διατρέχουμε τον κίνδυνο αυτή η πανδημία να δημιουργήσει μια παραλλαγή που θα είναι ακόμη πιο μεταδοτική και ακόμη πιο θανατηφόρα», είπε και συνέχισε: «Δεν είναι πιθανό, δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής και της κατήφειας, αλλά είναι πολύ πάνω από 5% ο κίνδυνος ότι από αυτή την πανδημία, δεν έχουμε δει καν τα χειρότερα».
Αν λοιπόν τότε έλεγαν ότι ευθυνόταν για τον ιό, ότι είχε έτοιμο το εμβόλιο και πλείστα άλλα, τότε τι θα μπορούσαν να πουν;

Ενέπλεξε και τον πόλεμο

Ο Γκέιτς, ο οποίος το 2015 προειδοποίησε για πρώτη φορά δημόσια ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για μία αναπόφευκτη επόμενη πανδημία, δήλωσε ότι η προτεινόμενη από αυτόν πρωτοβουλία για την παγκόσμια αντιμετώπιση και κινητοποίηση κατά της επιδημίας, θα πρέπει να αναληφθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριαρχεί στη διεθνή ατζέντα, ο Γκέιτς προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες «να μην χάσουν από τα μάτια τους» την υγειονομική κρίση. Έτσι, ζήτησε μεγαλύτερες επενδύσεις για την πρόληψη μελλοντικών πανδημιών.
«Μου φαίνεται άγριο το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να μην κοιτάξουμε αυτή την τραγωδία και να μην κάνουμε, για τους πολίτες του κόσμου, αυτές τις επενδύσεις», δήλωσε.
Τέλος, τόνισε πως αν και αναγνωρίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία κυριαρχεί επί του παρόντος στη διεθνή ατζέντα, «το χρηματικό ποσό που εμπλέκεται είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με το όφελος και θα είναι μια δοκιμασία: μπορούν οι παγκόσμιοι θεσμοί να αναλάβουν νέες ευθύνες;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ