Μπερλουσκόνι: Μη διαδηλώνετε

Μπερλουσκόνι: Μη διαδηλώνετε

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται να παραμείνει στο νοσοκομείο «Σαν Ραφαέλε» του Μιλάνου μέχρι και αύριο, Δευτέρα, και ζητά από τους οπαδούς του να μην διαδηλώσουν, έξω από το δικαστικό μέγαρο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Με γραπτή ανακοίνωση, ο Μπερλουσκόνι ευχαριστεί τους βουλευτές του για την πρωτοβουλία τους, αλλά τους ζητά να μην διαδηλώσουν, αύριο, έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου «διότι έχει και είχε ανέκαθεν μεγάλο σεβασμό στους κρατικούς θεσμούς».

Οι γιατροί του «Σαν Ραφαέλε» επιμένουν ότι η επιπεφυκίτιδα από την οποία πάσχει αποτελεί σοβαρό εμπόδιο, που δεν του επιτρέπει να παρακολουθήσει τις τελευταίες δικάσιμους της υπόθεσης «Ρούμπι γκέιτ», όπως και αυτής για τις αγοραπωλησίες των τηλεοπτικών δικαιωμάτων «Μέντιασετ».

Διαφορετικής άποψης, όμως, οι ειδικοί που εστάλησαν από το δικαστήριο για να επισκεφθούν τον νοσηλευόμενο πρώην πρωθυπουργό, θεωρούν ότι είναι σε θέση να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο και να συμμετάσχει στην ακροαματική διαδικασία.

Δεν είναι ακόμη σαφές, κατά συνέπεια, αν αύριο το πρωί ο «μίστερ τιβί» θα παραστεί στην δικάσιμο της υπόθεσης «Ρούμπι Καρίμα», για να ακούσει την αγόρευση της δημόσιας κατηγόρου, Ίλντα Μποκασσίνι ή, αν θα ζητηθεί από τους συνηγόρους του πρώην πρωθυπουργού και νέα αναβολή.

Ο Μπερλουσκόνι, όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός έντυπος τύπος, βρίσκεται σε σουίτα διακοσίων τετραγωνικών μέτρων του «Σαν Ραφαέλε» – με αίθουσα συνελεύσεων, ιδιωτική κουζίνα, αλλά και προσωπική νοσοκόμα.

Παράλληλα, το «Σαν Ραφαέλε», προσθέτει ότι οι γιατροί παρακολουθούν διαρκώς την καρδιακή λειτουργία του «Καβαλιέρε», λόγο και της ισχυρής φαρμακευτικής αγωγής, που τού χορηγείται ώστε να υποχωρήσει η επιπεφυκίτιδα.

Τέλος σύμφωνα με την εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, συνομιλώντας με νοσοκόμες τόνισε, μεταξύ των άλλων ότι οι δικαστές «θέλουν να τον αναγκάσουν να το σκάσει, όπως συνέβη, στο παρελθόν, με τον σοσιαλιστή Μπεττίνο Κράξι» ενώ, σε σχέση με την ιταλική πολιτική, φέρεται να δήλωσε ότι «θα μελετήσει τις ομιλίες του Μπέππε Γκρίλλο, διότι είναι σαν αυτές του Χίτλερ».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ