Μπάιντεν: Απέτυχε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τα εγγόνια του και το Top Gun

Μαντάρα τα έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, όταν απέτυχε να απαντήσει σε τρεις ερωτήσεις που του έκαναν παιδιά, για τα εγγόνια του, για το Top Gun την τελευταία χώρα που επισκέφτηκε.

Μπάιντεν: Πώς νίκησε τον Κέιλ Μπογκς, το 1972, «χτυπώντας» τον για την ηλικία του – Τα γυρίσματα του καιρού

Ο πρόεδρος συνάντησε τα παιδιά στο πλαίσιο της διοργάνωσης «πάρε το παιδί σου στη δουλειά». Μερικά μάλιστα απ’  αυτά ήταν ντυμένα σαν πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι επιφορτισμένη με την Ασφάλεια του Προέδρου και του Αντιπροέδρου. Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου, βγήκε στον κήπο για να συναντήσει τα παιδιά, τα οποία τον άρχισαν στις ερωτήσεις.
Ο ηλικίας 80 ετών πρόεδρος δεν μπόρεσε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Χρειάστηκε να τον βοηθήσουν κάποια παιδιά και αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είναι «μπερδεμένος» προτού κάποιο από τα παιδιά του πει τελικά ότι μάλλον είναι καιρός να επιστρέψει στο Οβάλ Γραφείο.

Η πρώτη ανάκριση μετά το «σκονάκι»

Ήταν η πρώτη «ανάκριση» του Μπάιντεν από τότε που τον πιάσανε να χρησιμοποιεί «σκονάκι», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφο των Λος Άντζελες Τάιμς. Ο Μπάιντεν δυσκολεύτηκε καθώς του έκαναν ερωτήσεις για σόφτμπολ, για θέματα που κυμαίνονταν από το αγαπημένο του χρώμα μέχρι την αγαπημένη του γεύση παγωτού.
Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν τον ρώτησαν πού ζουν τα έξι του εγγόνια του, άρχισε να απαντάει, αλλά όταν τελείωσε είχε ξεχάσει να αναφέρει το αγαπημένο του εγγόνι, που είναι το παιδί του γιου του Χάντερ.

Τζο Μπάιντεν: Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιπροσωπεύει «κίνδυνο για την δημοκρατία» – ΒΙΝΤΕΟ

Τα εγγόνια που δεν μπόρεσε να μετρήσει

«Άφησα κάποιον έξω… είπα πέντε… έξι; Έχω ένα στη Νέα Υόρκη, δύο στη Φιλαδέλφεια ή είναι τρία; Τρία? Δεν ξέρω… Με μπέρδεψες… Είναι σκορπισμένα εδω κι εκεί», ήταν η απάντηση που έδωσε.  Μια εγγονή ζει στην Πενσιλβάνια, στη Φιλαδέλφεια», είπε ο Μπάιντεν, μιλώντας αργά γνωρίζοντας ότι υπήρχαν παιδιά από διάφορες ηλικίες εκεί. «Μια εγγονή ζει στη Νέα Υόρκη. Μια εγγονή ζει στην Ουάσιγκτον. Μια εγγονή ζει στο Wilmington του Delaware. Ο άλλος εγγονός – ο εγγονός μου ζει στην Καλιφόρνια». «Αλλά άφησα κάποιον έξω, έτσι δεν είναι; Τέλος πάντων», είπε ο Μπάιντεν.

Το ένα που δεν ανέφερε είναι η Ναυή Τζόαν Ρόμπερτς, η τετράχρονη εγγονή του που είναι αντικείμενο διαμάχης ως προς την κηδεμονία της, ανάμεσα στον γιο του Χάντερ Μπάιντεν και της πρώην στρίπερ  Λούντεν Ρόμπερτς. Μετά άρχισε να σκέφτεται τι είπε και τι δεν είπε και βρήκε ότι είχε πει για πέντε εγγόνια, οπότε παραδέχτηκε ότι είχε ξεχάσει ένα και τα πήρε από την αρχή. «Ένα στη Νέα Υόρκη, δύο στη Φιλαδέλφεια», είπε, και έσπευσε να περάσει σε άλλη ερώτηση.  Αλλά δεν τα κατάφερε.

Η «εύκολη» ερώτηση

Ήταν μια απλή ερώτηση κανονικά. Ποια ήταν η τελευταία χώρα που επισκέφτηκε. Δεν τη θυμήθηκε. Και απάντησε σε μια ερώτηση που δεν του είχαν κάνει. Ανέφερε ποιους ηγέτες είχε συναντήσει ως πρόεδρος.  «Η τελευταία χώρα που ταξίδεψα – πρέπει να είναι η τελευταία στην οποία βρέθηκα, στην οποία έχω πάει – 89 αρχηγοί κρατών μέχρι στιγμής,» είπε και συνέχισε να σκέφτεται. Αλλά ένα παιδάκι που τον είδε σκεφτικό και ήξερε την απάντηση φώναξε: Ιρλανδία. Είναι η πατρίδα των προγόνων του Μπάιντεν την οποία ο πρόεδρος επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. «Έχεις δίκιο, Ιρλανδία», απάντησε ο Μπάιντεν. «Εκεί ήταν», είπε.

Το Top Gun

Ένα άλλο παιδί ζήτησε από τον Μπάιντεν να ονομάσει την αγαπημένη του ταινία. Ο Μπάιντεν επέλεξε να πει την αγαπημένη του ταινία για φέτος. Κι εδώ όμως χρειάστηκε βοήθεια. «Η αγαπημένη μου ταινία ήταν η νέα ταινία που αφορούσε εκείνον τον τύπο που πετά με αεροπλάνα. Ξέρεις για ποιον μιλάω;», ρώτησε κι ένα παιδί του απάντησε σχεδόν ακαριαία: «Top Gun». «Top Gun», συνέχισε ο Μπάιντεν. Είδατε το Top One: Maverick;».

Πάντως ο Μπάιντεν είχε άμεσες απαντήσεις σε άλλα ερωτήματα, λέγοντας ότι το αγαπημένο του χρώμα είναι το μπλε και το αγαπημένο του παγωτό είναι η σοκολάτα. Μερικές φορές στράφηκε σε συζητήσεις για το ΝΑΤΟ, για τον διαβήτη και το κόστος της ινσουλίνης, για τα πολιτικά δικαιώματα και τη ρωσική επιθετικότητα, Μετά άρχισε να μιλάει για τις προτεραιότητές του και για τα πιο σημαντικά πράγματα με τα οποία ασχολείται ως πρόεδρος. Μίλησε επίσης για τον ίδιο, για τον Λευκό Οίκο και για τους πράκτορες που τον προστατεύουν.

Σε μια άλλη ερώτηση σχετικά με την οικογένειά του, ο Μπάιντεν είπε ότι είναι «τρελαμένος» με τα έξι εγγόνια του. «Τους μιλάω κάθε μέρα» και μόλις τηλεφώνησα. «Μόνο ένα από αυτά απάντησε στην κλήση», αστειεύτηκε.  Ο Μπάιντεν κάποια στιγμή φαινόταν να ήξερε ότι βρισκόταν στην επικίνδυνη ζώνη και είπε να ξεφύγει. «Έχω μπει σε μπελάδες εδώ, γιατί οι γονείς σας αναρωτιούνται πότε θα σταματήσει;» αστειεύτηκε.

Απάντησε αμέσως για το αγαπημένο του λευκό τριαντάφυλλο και για το τι έφαγε για πρωινό: μπέικον, ομελέτα και τυρί. Κάποια στιγμή ρώτησε μια νεαρή κοπέλα που ρωτούσε για τον Λευκό Οίκο αν ήθελε να μπει μέσα και να δει το κτίριο. «Δεν θέλεις να μπεις στον Λευκό Οίκο;» είπε ο Μπάιντεν δείχνοντας κάπως απογοητευμένος, γιατί το παιδάκι έδειχνε διστακτικό.

Η ανακούφιση που δεν ήρθε

Μετά από περισσότερα από 20 λεπτά, ένα παιδί έκανε μια ερώτηση που φαινόταν να του την έχουν πει οι γονείς του. «Κύριε Πρόεδρε, άκουσα ότι πρέπει να επιστρέψετε στο Οβάλ Γραφείο», του είπε. Οι βοηθοί του ανακουφίστηκαν. Το μαρτύριο θα έφτανε στο τέλος του. Ο Μπάιντεν όμως συνέχισε απτόητος. Άρχισε να περπατάει δίπλα σε ένα παιδί , το οποίο όμως του έκανε μια ερώτηση για την Πολωνία. Η Νίνα Ουαλκούσκα, 10 ετών, κόρη δημοσιογράφου ο οποίος είναι ανταποκριτής σε πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν το κορίτσι που έκανε την ερώτηση. Ο πρόεδρος την κάλεσε μαζί με ακόμα ένα παιδί μέσα στο Οβάλ Γραφείο. Εκείνη μπήκε μέσα και όταν βγήκε κρατούσε μπισκότα συσκευασμένα με τη σφραγίδα του Προέδρου των ΗΠΑ. Είπε ότι ο Μπάιντεν της έδειξε φωτογραφίες της οικογένειάς του και της είπε «πολλά σπουδαία πράγματα». Αλλά δεν απάντησε στην ερώτηση για την Πολωνία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ