Αστροναύτης κατηγορείται ότι διέπραξε αδίκημα από το… διάστημα – ΒΙΝΤΕΟ

Η αστροναύτης της NASA, Anne McClain, κατηγορείται ότι έκλεψε την ταυτότητα της εν διαστάσει συζύγου της και μπήκε στον τραπεζικό της λογαριασμό, ενώ βρισκόταν σε εξάμηνη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αν μάλιστα αποδειχθεί ότι ισχύει θα πρόκειται για το πρώτο αδίκημα που διαπράχθηκε στο διάστημα.

Η σύζυγός της, Summer Worden, και η McClain βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη για το διαζύγιο τους, που περιλαμβάνει και τη δικαστική επιμέλεια του γιου της Worden, σύμφωνα με τους NY Times.

Αν και η Worden δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεσή της να υιοθετήσει νόμιμα τον γιο της η McClain, τον μεγάλωναν μαζί από την γνωριμία τους το 2014 και μετά.

Η Worden υποστηρίζει ότι μετά την αίτηση για διαζύγιο, την οποία υπέβαλε το 2018, η McClain συνέχισε να κάνει λεπτομερείς ερωτήσεις για την οικονομική της κατάσταση. Έτσι, η Worden έκανε έλεγχο στον τραπεζικό της λογαριασμό και η τράπεζα εντόπισε ότι υπήρξε πρόσβαση από υπολογιστή της NASA.

“Ήταν σοκ αυτό το θράσος που είχε. Σκέφθηκε ότι θα κατάφέρει να γλιτώσει με αυτό” δήλωσε στο NBC η Worden.

Η McClain σε ένορκη συνέντευξη με τον επιθεωρητή της NASA, είπε ότι μπήκε στον λογαριασμό από το διάστημα για να βεβαιωθεί ότι η Worden είχε αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς, κάτι που έκανε συχνά, χρησιμοποιώντας τον κωδικό που είχε από παλιά.

“Αρνείται ότι έκανε κάτι που δεν έπρεπε και συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές” είπε ο δικηγόρος της, Rusty Hardin.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ