Αρτέμιδα: To SMS που έλαβαν οι έξι Τούρκοι 10 λεπτά πριν από το μακελειό – «Φύγετε αμέσως από το σπίτι, θα σας σκοτώσουν»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας έξι Τούρκων στην Αρτέμιδα, μια υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη.  Όπως έγραψε το enikos.gr, όταν κατάλαβαν ότι η αντίπαλη συμμορία τους είχε εντοπίσει και θα τους έστηνε ενέδρα, μάζεψαν άρον άρον τα πράγματά τους για να φύγουν από το σπίτι που είχαν νοικιάσει και διέμεναν στην Αρτέμιδα.

Αυτό εξάλλου προκύπτει και από το γεγονός ότι μέσα στο αυτοκίνητό τους, που μετατράπηκε σε λουτρό αίματος, εντοπίστηκαν οι βαλίτσες τους.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως θα έφευγαν στο εξωτερικό και το πιθανότερο είναι πως θα επέστρεφαν στην Τουρκία.  Φαίνεται πως κάποιος από την Γαλλία ήταν εκείνος που «πρόδωσε» τους έξι Τούρκους, αποκαλύπτοντας στους ορκισμένους εχθρούς τους ότι βρίσκονται στην Ελλάδα.

Όπως γράφει η Yeni Safak οι έξι Τούρκοι, μέλη της συμμορίας του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν, δέκα λεπτά πριν από την δολοφονική επίθεση, είχαν δεχθεί στα κινητά τους ένα μήνυμα που τους προειδοποιούσε.

«Η τοποθεσία σας αποκαλύφθηκε, φύγετε αμέσως από το σπίτι, θα σας σκοτώσουν». Ερευνάται ποιος έστειλε το μήνυμα που φέρεται να ήταν παγίδα, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Η Yeni Safak αποκαλύπτει επίσης το ποινικό παρελθόν των έξι Tούρκων που σκοτώθηκαν στην Αρτέμιδα: Ο 22χρονος Abdurrahman Tekru είχε φάκελο για 25 αδικήματα και 16 εντάλματα σύλληψης, ο 23χρονος Burak Tahmaz 32 αδικήματα και 6 εντάλματα σύλληψης, Ο 24χρονος Ozan Kaan Tozlu 13 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης, ο 31χρονος Dorukhan Ersu Büyüktunç τρία αδικήματα και επτά εντάλματα σύλληψης, ο 24χρονος Ömer Kanza 6 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης. Γνωστός στις τουρκικές αρχές ήταν και ο Barış Çağrı.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία μετά το περιστατικό προχώρηση στη σύλληψη ενός 32χρονου Τούρκου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με την Yeni Safak ονομάζεται Süleyman D και είχε πορτογαλικό διαβατήριο.

Ο συλληφθείς, ο οποίος διέμενε νόμιμα στην Ελλάδα, σκόπευε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, με εισιτήριο που εκδόθηκε στην Τουρκία μια ώρα μετά το συμβάν στην Αρτέμιδα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 18:20 τελέστηκε το έγκλημα στην Αρτέμιδα, στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 και στο ενδιάμεσο, στις 20:30, συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν 4 φυσίγγια των 9 mm και δύο πλαστές ταυτότητες Πορτογαλίας.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί να εμπλέκεται στο μακελειό όμως ακόμα δεν είναι «δεμένη» η συμμετοχή του στην υπόθεση. Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται σε διακίνηση μεταναστών.

Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι διαμένει μόνιμα στην Μυτιλήνη, ότι ήρθε στην Αθήνα για δουλειές και θα επέστρεφε πάλι πίσω. Όσον αφορά στις σφαίρες που είχε στην κατοχή του, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ότι κάποιος του τις έβαλε στη βαλίτσα για να τον παγιδεύσουν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ