Εύα Καϊλή: Η πρώτη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το σκάνδαλο του Qatar Gate

Οι πρώτες φωτογραφίες της Εύας Καϊλή να κάθεται στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μετά το σκάνδαλο του Qatar Gate αποτελούν γεγονός. Ο φωτογραφικός φακός του AP εστίασε στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή.

Qatar Gate: «Περισσότερα από 280.000 ευρώ μετρητά εντοπίστηκαν στο σπίτι του γιου της Μαρί Αρένα»

Πριν από μερικούς μήνες είχαν δει την Εύα Καϊλή να περπατά με την κόρη της στα κεντρικά γραφεία του θεσμικού οργάνου της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες όμως, τότε δεν υπήρχαν φωτογραφίες της

Στις 10 Δεκεμβρίου μετά την εμπλοκή του ονόματός της στο σκάνδαλο που «ταρακούνησε» τα θεμέλια της Ευρωβουλής, της είχαν αφαιρεθεί όλες οι αρμοδιότητες που είχε ως αντιπρόεδρος. Στις 15 Δεκεμβρίου υπήρχε παρέμβαση του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα που ζήτησε την άρση της ασυλίας της.

Corriere della Sera για Qatar Gate: Το άγνωστο email του Ζοζέπ Μπορέλ στην Εύα Καϊλή για το Κατάρ

Έπειτα από μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια η Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερο με «ηλεκτρονικό βραχιολάκι» στις 12 Απριλίου, ενώ και το μέτρο της επιτήρησης έπαψε στις 25 Μαΐου.

Qatar Gate: Αιχμές από τους δικηγόρους της Εύας Καϊλή για τον Μισέλ Κλεζ – «Να διερευνηθεί εάν υπάρχουν εσκεμμένες παραλείψεις»

Για την αποφυλάκισή της έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι στις δεσμίδες των χρημάτων που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της υπόθεσης, δεν εντοπίστηκαν δικά της δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά του Παντσέρι και του Τζόρτζι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ