Αποζημίωση στην πρώην ερωμένη του – Την απέλυσε όταν αρνήθηκε να γίνει σκλάβα του σεξ

Δισεκατομμυριούχος έμπoρος όπλων υποχρεούται να αποζημιώσει την πρώην σύντροφό του με περισσότερες από 120.000 λίρες, για την απόλυσή της μετά την άρνησή της να γίνει η “σκλάβα” του σεξ.

Ο 56χρονος Έντουαρντ Μπαναγιότι είχε μία σύντομη σχέση με τη γυναίκα δύο χρόνια προτού της στείλει από το πουθενά email για να της προσφέρει τη θέση ανώτατου στελέχους σε εταιρεία στην Ουάσινγκτον. Ο ιδρυτής της Defence Unlimited International συνέχισε γράφοντας ότι ακόμη τη σκέφτεται, ρωτώντας αν μπορεί να “χωθεί” στο δωμάτιό της και κάνοντας αστεία σχετικά με το να την αφήσει έγκυο. Ο Καναδός επιχειρηματίας είναι πρώην γαμπρός του βασιλιά Αμπντουλάχ Β’ της Ιορδανίας καθώς ήταν παντρεμένος για έξι μήνες με την αδελφή του, πριγκίπισσα Άισα μπιντ Χουσεΐν.

Το αρμόδιο Εργατοδικείο στο Κεντρικό Λονδίνο γνωμοδότησε υπέρ της γυναίκας για τις καταγγελίες της σεξουαλικής παρενόχλησης, της άμεσης διάκρισης λόγω φύλου, της θυματοποίησης και της παραβίαση σύμβασης εναντίον του επιχειρηματία και δύο από τις εταιρείες του.

Ο Μπαναγιότι πρέπει να αποζημιώσει με 122.788,32 λίρες τη γυναίκα, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται και οι 33.000 λίρες γιατί πληγώθηκαν τα συναισθήματά της και επιπλέον 8.000 λίρες για βαριά βλάβη αλλά και συνολικά επιβάρυνση 25% επειδή δεν συμμορφώθηκε με τον κώδικα ACAS να προσπαθήσει να επιλύσουν τα προβλήματα.

Ο Μπαναγιότι, που το όνομά του ήταν Έρνεστ Άντερσον, αλλά μετονομάστηκε όταν ασπάστηκε το Ισλάμ, συνάντησε τη γυναίκα αμέσως μετά το διαζύγιό του από την πριγκίπισσα Αΐσα το 2016. Δύο χρόνια αφού είχε τελειώσει η σχέση τους, η γυναίκα έλαβε από το πουθενά email από τον Μπαναγιότι. Υποστήριξε ότι δέχτηκε να πάει να δουλέψει στα γραφεία της εταιρείας στη Μάλτα αντί για τις ΗΠΑ λόγω της αναμονής για βίζα. Λίγο μετά ο άνδρας άρχισε να ρίχνει υπονοούμενα. “Ξαφνιάστηκα και του είπα ότι θέλω να κρατήσω επαγγελματικό επίπεδο και πως δεν με ενδιαφέρουν οι σεξουαλικές προτάσεις του” είπε η ίδια.

Τέσσερις μέρες μετά, η σύμβαση της γυναίκας έληξε καθώς, σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο επιχειρηματίας ήθελε να την έχει “σκλάβα του σεξ”.

“Αρνήθηκα να αποδεχθώ τις σεξουαλικές του προτάσεις και την επιθυμία του να γίνω σεξουαλικό αντικείμενο και αυτό ήταν η αιτία της απόλυσής μου” πρόσθεσε. Οι δικηγόροι του επέδειξαν στο δικαστήριο φωτογραφίες του επιχειρηματία να φιλιέται με την υπάλληλό του, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι αυτές οι φωτογραφίες ήταν από τη σύντομη σχέση τους. Επίσης, επέμεινε ότι η υπάλληλος, επιτυχημένη επιχειρηματίας με διδακτορικό, δεν ήταν τίποτα άλλο από μια συνοδό.

Επίσης, το δικαστήριο ανακάλυψε ότι ο επιχειρηματίας διενήργησε διαδικασίες με “άσκοπα προσβλητικό τρόπο” καθώς υποστήριξε ότι ήθελε να προειδοποιήσει άλλους άνδρες για τις “παγίδες της ενάγουσας”. Το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της και πλέον καλείται να την αποζημιώσει.

σχολίασε κι εσύ