Αποστολή στο Ισραήλ: Τρομοκράτες της Χαμάς πέρασαν σε ισραηλινό έδαφος – ΒΙΝΤΕΟ

Ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις ισοπέδωναν από γης και αέρος την βόρεια Γάζα, τρομοκράτες της Χαμάς κατάφεραν από υπόγεια τούνελ να περάσουν μέσα στο Ισραήλ για να εξαπολύσουν αιματηρές επιθέσεις.

Ισραήλ: Νέα βίντεο του στρατού από τις επιδρομές στην Γάζα – «Αυτός ο πόλεμος θα είναι μακρύς»

Αντάποκριση από Ασντόντ – Ισραήλ: Χρήστος Μαζανίτης

Τρομοκράτες της Χαμάς πέρασαν εντός Ισραηλινού εδάφους σε μικρή απόσταση από την Ασκελόν, στα παράλια της Ζικίμ, όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Στρατός – IDF.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρούν να εισβάλουν με αυτόν τον τρόπο την τελευταία εβδομάδα με σκοπό να αιματοκυλίσουν το Ζικίμ και την Ασκελόν. Μέσω υπόγειων τούνελ βγαίνουν στα παράλια της Ασκελόν. Όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Στρατός τους σκότωσε.

Επίσης, αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας , καθοδηγούμενα από στρατεύματα του στρατού, έπληξαν στρατιωτικές δομές της Χαμάς, μερικές από τις οποίες περιείχαν τρομοκράτες της οργάνωσης. Επιπλέον, χτυπήθηκαν θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, θέσεις παρατήρησης και στρατιωτική υποδομή.

Τις τελευταίες ώρες, οι IDF συνέχισαν να χτυπούν και να σκοτώνουν τρομοκράτες στην Λωρίδα της Γάζας. Στρατιώτες του IDF που δρουν δίπλα στο πέρασμα Erez εντόπισαν έναν αριθμό τρομοκρατών που έβγαιναν από το φρεάτιο μιας σήραγγας στη Λωρίδα της Γάζας. Μετά την ταυτοποίηση, οι στρατιώτες αντιμετώπισαν τους τρομοκράτες σκοτώνοντας και τραυματίζοντας τους.

Πριν από την τρομοκρατική επίθεση με το μακελειό της 7ης Οκτωβρίου, το πέρασμα του Ερέζ ήταν το σημείο όπου χιλιάδες πολίτες της Γάζας εισήλθαν στο Ισραήλ για εργασία ή ιατρική περίθαλψη. Η Χαμάς κατασκεύασε σήραγγες κοντά στο πέρασμα του Ερέζ για να μπορέσει να επιτεθεί στο ανθρωπιστικό πέρασμα και να βλάψει όλους στην περιοχή, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, αναφέρει ο IDF στην ανακοίνωση του.

Δείτε βίντεο:

Τρομοκράτες

Όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης, αλλάζει ο αντιτρομοκρατικός νόμος στο Ισραήλ. Η Υπουργική Επιτροπή Νομοθεσίας ενέκρινε: Ο Αντιτρομοκρατικός Νόμος του 2016 θα τροποποιηθεί και θα επιτρέψει στο κράτος του Ισραήλ να απευθύνει κατηγορίες σε μεμονωμένα άτομα ως τρομοκράτες.

Ο νόμος θα τροποποιηθεί για να επιτρέψει στον Υπουργό Άμυνας να ορίζει άτομα ως τρομοκράτες – σήμερα ο νόμος επιτρέπει μόνο τον χαρακτηρισμό οργανώσεων.

Σκοπός της τροπολογίας είναι να εμποδίσει τη χρηματοδότηση ατόμων που δραστηριοποιούνται σε διάφορες οργανώσεις, και ειδικότερα στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

«Αυτή η τροπολογία θα ενισχύσει τα διοικητικά μέτρα που ενδέχεται να εφαρμοστούν κατά μεμονωμένων τρομοκρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Θα ασχοληθεί επίσης με τα θέματα στρατολόγησης, χρηματοδότησης και μεταφοράς κεφαλαίων για τρομοκρατικούς σκοπούς» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ