Αποστολή στην Ουκρανία: Κόλαση πυραυλικών επιθέσεων σε Κίεβο – Οδησσό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Συνολικά 5 βαλλιστικοί πύραυλοι, 2 στο Κίεβο και 3 στην Οδησσό, εκτοξεύτηκαν στα ουκρανικά εδάφη από την Σεβαστούπολη, στην Κριμαία.

Αποστολή Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

10 άτομα τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης στο Κίεβο, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Πέμπτης.

Η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας ανέφερε η ρωσική πυραυλική επίθεση τραυμάτισε 10 άτομα και κατέστρεψε εν μέρει τους δύο πρώτους ορόφους ενός κτιρίου 25 ορόφων.

Στόχος των δυο πυραύλων ήταν στρατιωτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Ωστόσο, από τις ουκρανικές αρχές δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι χτύπησε ο δεύτερος πύραυλος.

Ταυτόχρονα, την ίδια ώρα γινόταν στόχος επίθεσης και η Οδησσός, με 3 πυραύλους.

Ο κυβερνήτης Maksym Marchenko είπε ότι τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν τους πυραύλους και «έχουν τον ουρανό υπό τον έλεγχό τους». Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο σειρές εκρήξεων ακούστηκαν στην Οδησσό ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό εάν χτυπήθηκαν κτήρια με αμάχους κι αν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, ο ρωσικός στρατός βομβαρδίζει κτήρια κατοικιών και αστικές υποδομές με όπλα που απαγορεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Σε δύο ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να εκτόξευσαν αρκετές απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου στην πόλη Αβντίβκα, στην επαρχία του Ντονιέτσκ.

Στις 26 Απριλίου, το εργοστάσιο οπτάνθρακα βομβαρδίστηκε με βόμβες λευκούς φωσφόρου και στις 27 Απριλίου χτυπήθηκε το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πολλές πυρκαγιές. Από την ρωσική επίθεση χτυπήθηκαν 11 οικισμοί και καταστράφηκα τουλάχιστον 35 κτίρια, όπως: σπίτια, νοσοκομείο, σχολείο, κινηματογράφος, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και σιδηροδρομικές υποδομές. Οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επιθέσεις από αεροσκάφη, πυραύλους, εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad, τανκς και βαρύ πυροβολικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ