ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ουκρανία: Έσβησαν πόλη από τον χάρτη δυτικά του Κιέβου οι Ρώσοι – Χάος στην Μαριούπολη

Μετά τα εγκλήματα πολέμου στο χωριό Μπούτσα, σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την πόλη Μποροντγιάνκα στην Ουκρανία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Περίπου 50 χλμ βορειοδυτικά του Κιέβου βρίσκεται η πόλη Μποροντγιάνκα. Για να ακριβολογούμε βρισκόταν η πόλη Μποροντγιάνκα. Το enikos.gr βρέθηκε στην πόλη, που σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι ουκρανικές αρχές, έσβησε από τον χάρτη μετά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σωστικά συνεργεία ξεθάβουν συνεχώς νεκρούς.

Είναι άγνωστος αριθμός των ανθρώπων που έχουν βρει τραγικό θάνατο μέσα στα συντρίμμια.

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έχουν ισοπεδωθεί από πυραύλους. Μεγάλες πολυκατοικίες σκίστηκαν από τα χτυπήματα στα δύο σαν χαρτόκουτα. Όσοι κατάφεραν να επιζήσουν έψαχνα να βρουν λίγο νερό.

Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν να εκδηλώνεται νέο ρωσικό κύμα επίθεσης από τα ανατολικά, στοχοποιώντας σύμφωνα με τους ουκρανικές αρχές δύο πόλεις, την Ζαπορίζια και το Ντνίπρο. Στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη για ακόμη μία φορά το κομβόι των λεωφορείων με την ανθρωπιστική βοήθεια και επικεφαλής όχημα του Ερυθρού Σταυρού δεν μπόρεσε να προσεγγίσει. Σταμάτησαν από τις ρωσικές δυνάμεις περίπου 20 km μακριά στο χωριό Μανγκούς, το οποίο επίσης έχει βομβαρδιστεί.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατάφεραν να φύγουν από την Μαριούπολη μόλις 500 άτομα με δικά τους οχήματα και να φτάσουν στο Μπερντγιάνσκ , από που τους παρέλαβαν με λεωφορεία ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους μετέφεραν στην Ζαπορίζια.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσει στην ελληνική Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος αναμένεται να εκθέσει την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από τον πόλεμο στη χώρα του αλλά και να καταγγείλει την Ρωσία για εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα κι άλλες περιοχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ