ΑΠΟΣΤΟΛΗ στην Ουκρανία: Εν ψυχρώ εκτελέσεις αμάχων στην Μπούτσα – Ναρκοθέτησαν το χωριό – ΒΙΝΤΕΟ

Όσοι γλίτωσαν την εκτέλεση από τους Ρώσους εισβολείς στο χωριό Μπούτσα, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο, είχαν να αντιμετωπίσουν τον θάνατο από τις εκατοντάδες νάρκες που έσπειραν σε δρόμους και σπίτια, όπως καταγγέλλει η ουκρανική κυβέρνηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ στο Κίεβο: Χρήστος Μαζανίτης

Η ουκρανική κυβέρνηση κάνει λόγο για εγκλήματα πολέμου, που διέπραξαν οι Ρώσοι εισβολείς στο χωριό Μπούτσα, κατά την διάρκεια κατοχής, ενώ προσπαθούσαν να καταλάβουν το Κίεβο.

Εκατοντάδες σοροί ανθρώπων μες στους δρόμους του χωριού μαρτυρούν τις ανείπωτες φρικαλεότητες των Ρώσων εισβολέων,

Η ουκρανική κυβέρνηση αντιτίθεται στους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι πρόκειται για σκηνοθετημένες εικόνες και απαντά με ένα βίντεο διαρκείας 9 λεπτών για τα εγκλήματα πολέμου, όπως λέει.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει πώς οι Ρώσοι εισβολείς είχαν ναρκοθετήσει το μεγαλύτερο μέρος του εδάφους της Ουκρανίας καθώς είχαν φύγει. Για παράδειγμα, περισσότεροι από χίλιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιήθηκαν για ναρκοθέτηση σπιτιών και δρόμων βρέθηκαν και εξουδετερώθηκαν στο χωριό Μπούτσα, λέει ο σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Vadym Denysenko.

«Οι πόρτες των σπιτιών ήταν ναρκοθετημένες, μόνο και μόνο για να την ανοίξει κάποιος να εκραγεί αμέσως. Υπόγεια εξορύσσονταν. Υπάρχουν νάρκες στις αυλές, στις παιδικές χαρές και ούτω καθεξής», είπε ο Β. Ντενισένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν μιλήσει κανείς για ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας, περίπου 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα χρειάζονται αποναρκοθέτηση στο μέλλον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ