ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ουκρανία: Η στιγμή που το ελληνικό κομβόι διέσχισε το βομβαρδισμένο χωριό

Το κομβόι με πάνω από 40 αυτοκίνητα που επιβαίνουν δεκάδες Έλληνες ομογενείς, η διπλωματική αποστολή του Προξενείου και δημοσιογράφοι που εγκατέλειψαν την Μαριούπολη, πέρασε από το χωριό Μανγκούς τη στιγμή που είχε βομβαρδιστεί.

Αποστολή Ουκρανία: Χρήστος Μαζανίτης

Το κομβόι μόλις είχε καταφέρει να περάσει το σκληρό ρωσικό μπλοκ όπου βρισκόταν περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μαριούπολης. Λίγα χιλιόμετρα μετά περίπου 20 km έξω από την πόλη το κομβόι έφτασε στο χωριό Μανγκούς. Η αυτοκινητοπομπή είχε κατεύθυνση Δυτική.

Δεν είχαν περάσει πάρα ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που το χωριό είχε δεχθεί σφοδρή επίθεση επίθεση από πυραύλους και δυνάμεις του πυροβολικού.

Εικόνες καταστροφής. Έκαιγαν ακόμη τα σπίτια. Άνθρωποι έβγαιναν έξω το βομβαρδισμένο απ’ το σπίτια από την ίδια ευχαριστώντας το θεό που καταφέρουμε να γλιτώσουμε τα χειρότερα από την άλλη κοιτώντας με ένα βλέμμα απόγνωσης έχοντας χάσει τελείως τις περιουσίες τους.

Λίγο νωρίτερα οι δυνάμεις του κρατικού στρατού είχαν ανατινάξει την γέφυρα του χωριού αποκόπτοντάς το.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπήρχαν θύματα.

Πάντως είναι γεγονός ότι όλες οι περιοχές, όλα τα χωριά γύρω από την Μαριούπολη έχουν χτυπηθεί και έχουν δεχθεί ανηλεές σφυροκόπημα από επίγειες για εναέριες δυνάμεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ