Απολύσεις και τέλος οι ΗΠΑ για την Thai Airways

Η αεροπορική εταιρεία Thai Airways σχεδιάζει να προχωρήσει στην κατάργηση 1,401 θέσεων εργασίας μέσω προγράμματος εθελουσίας σύνταξης εντός του χρόνου, ενώ θα καταργήσει τις ζημιογόνες πτήσεις προς το Λος Άντζελες και τη Ρώμη–από τις 25 Οκτωβρίου– στο πλαίσιο της προώθησης σχεδίου αναδιάρθρωσής της, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός της. Με την αναστολή πτήσεων προς το Λος Άντζελες σταματάει οριστικά να πετάει προς τις ΗΠΑ καθώς είχε προηγηθεί το 2008 η κατάργηση της πτήσης προς Νέα Υόρκη επειδή ήταν ζημιογόνος.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ταϊλάνδης σχεδιάζει να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και τη δυναμικότητά του κατά 20% στο πλαίσιο του διετούς αυτού προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη πωλήσεις αεροσκαφών.

Η εταιρεία είναι μία από τις αρκετές που ελέγχονται από το κράτος, τις οποίες η στρατιωτική κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρό της για αναδιάρθρωση από τον Μάιο του 2014 που ανήλθε στην εξουσία.

Η αναστολή πτήσεων θα μειώσει τη δυναμικότητά της κατά 5%, δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Ρόιτερς ο πρόεδρος της εταιρείας Τσαρουμπόρν Τζοτικαστίρα. Στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει τη δυναμικότητά της κατά 15% μέχρι το τέλος του 2015.

Σε αυτούς που θα αποχωρήσουν δεν περιλαμβάνονται όσοι φθάσουν στην ηλικία συνταξιοδότησης εντός του 2015, διευκρίνισε ο ίδιος.

Ωστόσο, η εταιρεία θα αυξήσει σε δύο ημερησίως τις πτήσεις από Μπανγκόκ προς Λονδίνο και προς Φρανκφούρτη, είπε ο πρόεδρός της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ένα ευρώ χωρίς την Γερμανία θα ήταν εφικτό; 

Kάποιος “μάτιασε” την Μέρκελ

Σάλμοντ: «Αναπόφευκτο» ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ