Αποκάλυψη – σοκ από το Spiegel: Ευρωπαϊκές εταιρείες δίνουν ίντερνετ στους τζιχαντιστές

Μία αποκάλυψη που σοκάρει φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Spiegel. Σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Οι ευρωπαϊκοί δορυφόροι: Πως το Ισλαμικό Κράτος τρομοκρατεί μέσω διαδικτύου» το Spiegel αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους για να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού, ευρωπαϊκές εταιρείες παρέχουν ίντερνετ στους τζιχαντιστές μέσω δορυφόρου, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνεται συνειδητά. Μάλιστα το Spiegel σημειώνει ότι έχει στην κατοχή του και τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία.

Το σοκαριστικό είναι ότι μία από τις εταιρείες αυτές είναι γαλλική. Το Spiegel επικοινώνησε με την εταιρεία και την ενημέρωσε για τις πληροφορίες που έχει. Η εταιρεία απάντησε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει πως χρησιμοποιούντα τα τερματικά της και δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος τα χρησιμοποιεί.

Ωστόσο, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Οι τζιχαντιστές έχουν ίντερνετ παντού και το χρησιμοποιούν για να διαδώσουν την προπαγάνδα τους, να προσηλυτίσουν νέα άτομα και να ασκήσουν τη ρητορική μίσους. 

Δείτε το δημοσίευμα του Spiegel

 

Διαβάστε επίσης:

Τι δήλωσε ο γιος του Ερντογάν για τη σχέση του με τους τζιχαντιστές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ