Αποκάλυψη Le Point: Ο Μακρόν σε δείπνο με 10 άτομα λίγο πριν διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία. Ο Γάλλος πρόεδρος υπεβλήθη σε τεστ όταν εμφάνισε κάποια συμπτώματα και βγήκε θετικός.

Την Τετάρτη, ο Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και όπως αποκαλύπτει η Le Point, το βράδυ είχε δείπνο στο Ελιζέ με 10 στελέχη της κυβέρνησης και συνεργάτες του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι παριστάμενοι στο δείπνο ήταν περισσότεροι από το όριο των 6 ατόμων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Προεδρίας ότι ο Μακρόν έχει ελαφρά συμπτώματα, η Le Point αναφέρει ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει καταρροή και βήχα από την Τετάρτη και σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου δημιουργήθηκαν “πηγαδάκια”, χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις, ενώ η συγκέντρωση έληξε αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυχτα παραβιάζοντας και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Αρνητικοί στον νέο κορονοϊό η Μπριζίτ Μακρόν και οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Ο 42χρονος Εμανουέλ Μακρόν προσβλήθηκε από την Covid-19 και το γεγονός αυτό πυροδότησε έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αφού τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος ηγέτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πρωθυπουργούς άλλων χωρών και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους.

Αρνητικός στον νέο κορονοϊό βρέθηκε και ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις επειδή είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Μακρόν. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους. Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα βρέθηκε αρνητικός στον SARS-CoV-2.

“Πολύ πιθανόν να κόλλησε στη Σύνοδο Κορυφής”

Ανησυχία μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Εμανουέλ Μακρόν έχει προσβληθεί από κορονοϊό, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος παρέστη στη Σύνοδο Κορυφής που έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε απόψε η γαλλική προεδρία θεωρείται «πολύ πιθανόν» ο Γάλλος πρόεδρος να προσβλήθηκε από την Covid-19 κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής.

Ο Μακρόν έχει τεθεί σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων αλλά συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως.

Λίγο νωρίτερα μίλησε μέσω βιντεοδιάσκεψης σε ένα συνέδριο σχετικά με τη γαλλική πολιτική παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ήταν καθισμένος πίσω από ένα γραφείο και φορούσε ζιβάγκο, σακάκι, όπως και μάσκα προσώπου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ