Απειλεί με φυλακίσεις ο Μαδούρο

Απειλεί με φυλακίσεις ο Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, απείλησε την Παρασκευή με αυστηρές ποινές φυλάκισης τους κερδοσκόπους, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφωθούν με το πρόσφατο διάταγμα που αφορά στις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων, θα είναι ο στόχος, δήλωσε ο Μαδούρο. Ανακοίνωσε επίσης το πάγωμα των ενοικίων για τα καταστήματα που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων.

Τα μέτρα αυτά προορίζονται για την καταπολέμηση του πληθωρισμού στη χώρα, ο οποίος έχει ξεπεράσει το 40 τοις εκατό.

Ο Μαδούρο έχει κατηγορήσει τις βιομηχανίες και τις εργατικές οργανώσεις ότι έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με την αντιπολίτευση σε ένα «οικονομικό πόλεμο». Ισχυρίζεται πως η πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας υποστηρίζει τις πολιτικές του, ενώ η αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Ενρίκε Καπρίλες, υποστηρίζει τους κερδοσκόπους.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι οι κερδοσκόποι και η απληστία ορισμένων επιχειρήσεων συνέβαλαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε να χορηγηθούν στον Μαδούρο ειδικές εξουσίες παρέχοντάς του το δικαίωμα να κυβερνήσει με διατάγματα για διάστημα ενός χρόνου. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει αυτές τις εξουσίες προκειμένου να καταπολεμήσει τον «οικονομικό πόλεμο» που υποκινείται από την αστική τάξη.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ