ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ – Η τελετή ορκωμοσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Παρακολουθήστε απευθείας την ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τουρκική Προεδρία μετά τη νίκη του στις εκλογές.

Ερντογάν: 20 ηγέτες κρατών στην ορκωμοσία του σήμερα – Οι «καυτές πατάτες» που έχει στα χέρια του ο Τούρκος Πρόεδρος

Ο Ερντογάν έφτασε εν μέσω καταρρακτώδους βροχής.

Δείτε LIVE εικόνα από το Α Haber:

 

Δείτε LIVE εικόνα από το NTV:

Δείτε LIVE εικόνα από το TRT Haber:

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, 20 ηγέτες κρατών και 45 υπουργοί Εξωτερικών παρίστανται στην τελετή ορκωμοσίας του Ερντογάν και θα συμμετάσχουν σε δείπνο στο τεράστιο προεδρικό μέγαρο, το οποίο κατασκεύασε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μεταξύ αυτών θα είναι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, στενός σύμμαχος του Ερντογάν, και οι πρωθυπουργοί της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν και του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντελράχμαν αλ Θάνι, οι οποίοι ήταν μεταξύ των πρώτων που συνεχάρησαν τον Τούρκο πρόεδρο για την επανεκλογή του. Το “παρών” δίνει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος.

Το κοινοβούλιο που εξελέγη στις 14 Μαΐου συνεδρίασε για πρώτη φορά χθες Παρασκευή στην Άγκυρα: το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν και οι σύμμαχοί του έχουν την πλειοψηφία των 600 εδρών.

Οι συντηρητικοί έχουν ισχυρή θέση στο κοινοβούλιο, τόσο εντός της κυβέρνησης, με το υπερεθνικιστικό MHP, όσο και στην αντιπολίτευση με το Iyi Parti (Καλό Κόμμα).

Μετά την ορκωμοσία ο Τούρκος Πρόεδρος θα μεταβεί στο μαυσωλείο του ιδρυτή της τουρκικής δημοκρατίας, του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, πριν από τις επίσημες τελετές και το μεγάλο δείπνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ