Δημήτρης Παπάζογλου: «Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ είναι μία βασανισμένη ψυχή»

Συνέντευξη στην εφημερίδα “OnTime”, έδωσε ο χορευτής και ηθοποιός Δημήτρης Παπάζογλου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Ποιοι «το έχουν» από τον καλλιτεχνικό χώρο σήμερα;

Τα πράγματα προχωράνε μέσα από δημόσιες σχέσεις σήμερα, κάποιοι μπορεί να «το έχουν» και να προχωράνε, κάποιοι άλλοι συμπωματικά. Δεν ξέρω, αν υπήρχε η Ρένα Βλαχοπούλου σήμερα, με τον τρόπο που λειτουργεί η «πιάτσα», αν θα επιβίωνε. Ζούμε σε μία εποχή που δεν αναρριχάται ο άλλος από το κοινό, επιβάλλεται από «πάνω», από τις εξουσίες προς το κοινό, τον «φυτεύουν», κι αυτό δημιουργεί μία κατάσταση.

Ο τελευταίος λαϊκός καλλιτέχνης είναι μόνο ο Μάρκος Σεφερλής, μας αρέσει ή όχι, έχει ή δεν έχει την ποιότητα, αυτός ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός λαϊκός καλλιτέχνης που γεμίζει θέατρο, έχει μια δική του επιχείρηση. Με τον ίδιο τρόπο ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου, που είχε τον λαό και την έβλεπε, επίσης ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Βασίλης Αυλωνίτης…

Μπορεί να είναι καλός επιχειρηματίας ένας καλλιτέχνης;

Σήμερα πολλοί είναι καλοί. Κανονικά δεν θα έπρεπε αλλά κι αν δεν ξέρεις να εκμεταλλεύεσαι τον εαυτό σου, ποιος περιμένεις να σε εκμεταλλευτεί; Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν ήταν επιχειρηματίας του εαυτού της; Πώς ήξερε και «πούλαγε» τον εαυτό της; Πώς η Βουγιουκλάκη απαιτούσε από τον Φίνο στη «Φίνος Φιλμ» ποσοστά; Ήξερε την αξία της.

Η νοοτροπία μας θέλει τα λεφτά να τα παίρνουν δύο, ο μάνατζερ κι αυτός που τα φέρνει, οι άλλοι να μην παίρνουν τίποτα. Αυτό ισχύει πάντα. Το 2023, που οι ηθοποιοί είναι περισσότεροι, πιο μορφωμένη σαν γενιά, δουλεύουν για λιγότερα χρήματα. Χορεύουν, τραγουδάνε, δουλεύουν ατελείωτες ώρες. Δεν πρέπει να υπάρχει ένας βασικός μισθός για να πληρώνονται; Σε λίγα χρόνια, για να δουλεύεις, θα σου ζητάνε να πληρώνεις.

Πρόσφατα τραγούδησε σε τηλεοπτικό talent show ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, ο γιος της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Ναι, τον είδα και στεναχωρήθηκα πολύ. Εγώ τον Γιάννη τον ξέρω από μικρό, δεν είναι κακό παιδί, είναι μια βασανισμένη ψυχή, που ίσως δεν μπόρεσε ποτέ να ισορροπήσει με όλο αυτό, με τον αιφνίδιο θάνατο της μάνας του, που δεν ήξερε πώς να τα διαχειριστεί όλα αυτά. Στεναχωρήθηκα πολύ και φαίνεται πως, για να βγει εκεί, έχει ανάγκη από χρήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ