Android 12: Ριζικά ανανεωμένο, γρηγορότερο και με έμφαση στην ιδιωτικότητα – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Το νέο, πλήρες ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα, Android 12, παρουσίασε η Google, στο πλαίσιο του ειδικού event “Google I/O 2021”. Το Android 12 έχει ριζικά ανανεωμένο design, το οποίο βασίζεται στη γλώσσα σχεδιασμού “Material You. Σύμφωνα με τον Sameer Samat, VP product management των τμημάτων Android και Google Play, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή στο design στην ιστορία του Android.

Η Google υπόσχεται πως το λειτουργικό σύστημα θα είναι ταχύτερο, με μεγαλύτερη ανταπόκριση και θα χειρίζεται καλύτερα την μπαταρία χάρη στη βελτιστοποιημένη χρήση CPU.

Επίσης με το Android 12, οι χρηστές θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο της χρωματικής παλέτας και των widgets του smartphone τους. Υπάρχει η λειτουργία “color extraction”, το οποίο αναγνωρίζει τα κυρίαρχα χρώματα στο wallpaper που έχει επιλέξει ο χρήστης και στη συνέχεια τα εφαρμόζει σε όλα τα στοιχεία του περιβάλλοντος χρήσης (καρτέλες ειδοποιήσεων, lock screen, volume controls, widgets κλπ).

Στο Android 12, έχουν σχεδιαστεί από την αρχή σημαντικά στοιχεία του λειτουργικού συστήματος, όπως οι καρτέλες των ειδοποιήσεων, το quick settings menu και το power button, προκειμένου οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σχεδόν σε όλα -σχεδόν- τα χαρακτηριστικά των smartphone τους με ένα άγγιγμα και ένα swipe.

Για παράδειγμα, στο νέο λειτουργικό σύστημα υπάρχουν συντομεύσεις για το Google Pay και Home Controls στα quick settings, ενώ οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Google Assistant, κρατώντας παρατεταμένα πατημένο το power button.

Έμφαση στην ιδιωτικότητα

Με το νέο Android 12, η Google δίνει μεγάλη έμφαση στην ιδιωτικότητα των χρηστών. Έχει ενσωματώσει ένα νέο Privacy Dashboard, το οποίο προσφέρει απόλυτη διαφάνεια σχετικά με την πρόσβαση που έχουν οι εφαρμογές στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Επίσης έχουν προστεθεί δείκτες που υποδεικνύουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο του smartphone, ενώ υπάρχουν και διακόπτες στα quick settings για άμεση ανάκληση της άδειας πρόσβασης που.

Άλλη μεγάλη αλλαγή είναι ότι οι εφαρμογές που απαιτούν την τοποθεσία, οι χρήστες θα μπορούν να επιτρέψουν την κατά προσέγγιση -και όχι με ακρίβεια- πρόσβαση στην τοποθεσία.

Διαθέσιμη η beta του Android 12

Η beta του Android 12 είναι διαθέσιμη για:

  • Pixel 3 και μεταγενέστερα μοντέλα
  • OnePlus 9, 9 Pro
  • Xiaomi Mi 11, Mi 11 Ultra, Mi 11I, Mi 11X Pro
  • Asus Zenfone 8
  • Oppo Find X3 Pro
  • Vivo iQOO 7
  • ZTE Axon 30 Ultra 5G, TCL 20 Pro 5G
  • Μοντέλα της Sharp, Tecno και Realme

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς να κατεβάσετε την beta μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ