Αμερικανική “οδηγία” κατά της Huawei

Οι ΗΠΑ επιθυμούν να κατευθύνουν τους καταναλωτές μακριά από τη Huawei, στρέφοντας τους προς δυτικά προϊόντα, δήλωσε ο Γκόρντον Σόντλαντ, Αμερικανός πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πρόσθεσε λέγοντας ότι υπάρχουν πολυάριθμα διαβαθμισμένα αποδεικτικά στοιχεία παραβιάσεων ασφαλείας από την κινεζική εταιρεία-κολοσσό των τηλεπικοινωνιών.

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν ιδιαίτερα την αποθάρρυνση αγοράς κινεζικών ψηφιακών προϊόντων που εμπεριέχουν δυνητικές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια και η στροφή των πελατών μακριά από την Huawei, προς δυτικά προϊόντα, είναι το επιθυμητό μας αποτέλεσμα», επισήμανε ο Σόντλαντ σε δήλωσή του στο Reuters, πριν από μια εκδήλωση στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση για τα ζητήματα ασφαλείας με τα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας, τόνισε: «Υπάρχουν πολλές αποδείξεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι διαβαθμισμένες».

Χθες, το Reuters ανέφερε ότι η ΕΕ εξετάζει προτάσεις που θα ισοδυναμούν στην πραγματικότητα με την ντε φάκτο απαγόρευση σε εξοπλισμό της Huawei Technologies Co για δίκτυα κινητών επικοινωνιών νέας γενιάς λόγω ζητημάτων ασφαλείας.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας δήλωσε παράλληλα χθες ότι η Γερμανία θέλει να κατασκευάσει ένα δίκτυο 5G γρήγορα, αλλά και με ασφάλεια, όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες για τη χρήση τεχνολογίας από την κινεζική εταιρεία των τηλεπικοινωνιών.

Η Huawei ελέγχεται διεθνώς για τις σχέσεις της με την κινεζική κυβέρνηση και για κατηγορίες ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Huawei για κατασκοπεία, κάτι που η εταιρεία αρνείται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ