Άλεκ Μπάλντουιν: Ραγδαίες εξελίξεις – Ένταλμα έρευνας για το κινητό του

Ένταλμα έρευνας για το κινητό του Άλεκ Μπάλντουιν εξέδωσαν οι Αρχές της Σάντα Φε, περίπου δύο μήνες μετά τον τραγικό χαμό της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, στα γυρίσματα της ταινίας”Rust” όταν το όπλο του ηθοποιού εκπυρσοκρότησε και την τραυμάτισε θανάσιμα.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας της Σάντα Φε θεωρεί ότι υπάρχουν σημαντικές συνομιλίες στο κινητό του Άλεκ Μπάλντουιν που συνδέονται με όσα οδήγησαν στον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς τον Οκτώβριο. Οι ερευνητές, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της η New York Post, είχαν ζητήσει από τον 63χρονο ηθοποιό το κινητό του, αλλά εκείνος τους είχε πει ότι θα έπρεπε να φέρουν ένταλμα.

Άλεκ Μπάλντουιn

Οπότε τώρα, σχεδόν δύο μήνες μετά την τραγωδία, εκδόθηκε το ένταλμα έρευνας του κινητού του Άλεκ Μπάλντουιν, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Σε ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο της Σάντα Φε, οι Αρχές ζήτησαν το iPhone “λόγω συνομιλιών μεταξύ εντολέα και του Άλεκ Μπάλντουιν που έγιναν μέσω του iMessages”.

Ως εντολέας ταυτοποιείται  ένας ντετέκτιβ βίαιων εγκλημάτων στο Τμήμα του Σερίφη της κομητείας του Σάντα Φε, σύμφωνα με το NBCNews. Στα έγγραφα δεν περιλαμβάνονται περισσότερες πληροφορίες για τις συνομιλίες. Ο Μπάλντουιν κρατούσε ένα Colt .45 στις 21 Οκτωβρίου, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τη Χαλίνα Χάτσινς, ενώ τραυμάτισε τον σκηνοθέτη Joel Souza. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπάλντουιν, τα στοιχεία θα δείξουν ότι ο ηθοποιός δεν είναι αστικά ή ποινικά υπεύθυνος για τον πυροβολισμό που επέφερε τον θάνατο της Χάτσινς.

Στην πρώτη του συνέντευξη  μετά την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας “Rust”, μιλώντας στον Τζορτζ Στεφανόπουλος του ABC News, ο Μπάλντουιν παραδέχθηκε ότι μετά το περιστατικό αυτό μάλλον έχει τελειώσει και η καριέρα του. “Πολύ πιθανό” σημείωσε, αλλά πρόσθεσε ότι δεν τον ενδιαφέρει.

Ο Άλεκ Μπάλντουιν στη συνέντευξή του επέμεινε ότι δεν τράβηξε τη σκανδάλη. “Δεν τράβηξα τη σκανδάλη. Δεν θα στόχευα ποτέ κάποιον με όπλο και θα τραβούσα την σκανδάλη. Ποτέ. Δεν έχω ιδέα (σσ. πώς βρέθηκε αληθινή σφαίρα μέσα στο όπλο). Κάποιος έβαλε μία αληθινή σφαίρα στο όπλο. Ξέρω ότι δεν το έκανα εγώ” επεσήμανε και πρόσθεσε: “Δεν ξέρω τι συνέβη σ’ αυτό το πλατό. Δεν ξέρω πώς βρέθηκε η αληθινή σφαίρα μέσα στο όπλο, δεν ξέρω.. Αλλά θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν ώστε να φθάσουμε σε ένα σημείο όπου θα είναι απίθανο να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο” τόνισε.

Στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που το όπλο εκπυρσοκρότησε και σκότωσε τη Χαλίνα Χάτσινς. “Μου έδινε οδηγίες πώς ήθελε να κρατήσω το όπλο για τη συγκεκριμένη γωνία. Κρατώ το όπλο εκεί που μου είπε να το κρατήσω, και κατέληξα να σημαδεύω ακριβώς κάτω από μασχάλη της”.

Για να τραβήξουν τη σκηνή, ο Μπάλντουιν έπρεπε να κρατήσει τον κόκορα του όπλου, αλλά όχι να τραβήξει τη σκανδάλη. “Δεν τράβηξα τη σκανδάλη. Κράτησα τον κόκορα και λέω “μπορείς να το δεις αυτό; Μπορείς να το δεις αυτό; Μπορείς να το δεις; Είναι καλά έτσι;” και αφήνω τον κόκορα και τότε το όπλο πυροβόλησε”.

“Τη βλέπω να πέφτει και σκέφτομαι “λιποθύμησε”;”. Σημείωσε ότι αν και δεν αισθάνεται ένοχος για ό,τι συνέβη, το περιστατικό τον άφησε με συναισθηματικό τρόμο. “Το ονειρεύομαι διαρκώς. Περνά η μέρα, τα καταφέρνω ολόκληρη τη μέρα και μετά καταρρέω στο τέλος της μέρας. Συναισθηματικά καταρρέω”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ