“Aγράμματες” χαρακτήρισε εργαζόμενες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

“Aγράμματες” χαρακτήρισε εργαζόμενες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

 

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στην Γαλλία μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σε συνέντευξη του στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, χαρακτήρισε τις εργαζόμενες στα σφαγεία μιας επαρχιακής πόλης «αγράμματες».

«Η πλειοψηφία σε αυτή την εταιρεία είναι γυναίκες. Οι περισσότερες από αυτές είναι αγράμματες. Σε πολλές λέμε «δεν έχετε μέλλον στην Gad ή εδώ γύρω. Πάτε να δουλέψετε σε 50 ή 60 χιλιόμετρα από εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν όμως ούτε δίπλωμα οδήγησης. Τι να τους πούμε; Θα τους δίνουμε 1.500 ευρώ το μήνα και θα πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια;» δήλωσε ο Εμαμνουέλ Μακρόν.

Όπως αναφέρει το europe1.fr, τα σχόλια αυτά άναψαν και πάλι φωτιές στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας, λίγες εβδομάδες μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει, όταν σύμφωνα με το βιβλίο της Βαλερί Τριερβελέρ,  ο Φρανσουά Ολάντ, αποκαλούσε τους φτωχούς «ξεδοντιάρηδες».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αναμένεται συναντηθεί με τις εργαζόμενες των σφαγείων, προκειμένου να τους ζητήσει συγνώμη και να μην υπάρξει συνέχεια στο θέμα.   

 

Exit mobile version