Αγωνία για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου

Αγωνία για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου

Τουλάχιστον 12 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που άγνωστοι απήγαγαν τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλο, ενώ ταξίδευε από την Αντιόχεια στη Συρία.

Τον Μητροπολίτη Χαλεπίου είχε παραλάβει ο Συρο-Ιακωβίτης Μητροπολίτης Ιωάννης Αβραάμ, ο οποίος είναι γνωστός για την δράση του κατά του καθεστώτος στην Συρία.

Το Reuters μετέδωσε οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ένοπλους αντάρτες στη διαδρομή προς το Χαλέπι, όπου κατευθύνονταν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής.

Άγνωστη παραμένει η τύχη του οδηγού και του διάκονου του Μητροπολίτη. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως είναι νεκροί.

Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με το Πατριαρχείο.

Όπως ανέφερε στενός συνεργάτης του Συρο-Ιακωβίτη Μητροπολίτη, αυτό που τους τρομάζει είναι πως δεν έχουν καμία επικοινωνία με τους απαγωγείς, δεν έχουν ζητηθεί λύτρα ή άλλες απαιτήσεις.

Η ίδια πηγή επιβεβαιώνει την πληροφορία σχετικά με την πιθανότητα κράτησης των δύο Επισκόπων σε χωριό της επαρχίας Ιντεπ στην τουρκο – συριακή μεθόριο, ενώ και εκείνοι πιθανολογούν ότι πρόκειται για Τσετσένους ακραίους Μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό portal yalibnan.com, η ομάδα που απήγαγε τους δύο επισκόπους αυτοαποκαλείται «Τσετσένικη Ομάδα» και συνδέεται με τους δυο υπόπτους για την τρομοκρατική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Πηγή: agioritikovima.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ