Αυστραλία – Διαταγή έρευνας από τον Τέρνμπουλ για την κακοποίηση παιδιών σε κέντρο κράτησης

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ διέταξε το βράδυ της Τρίτης έρευνα για τη μεταχείριση των υπό κράτηση παιδιών μετά από τη δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει φύλακες να χρησιμοποιούν δακρυγόνα σε έφηβους φυλακισμένους και να δένουν ένα μισόγυμνο παιδί, με το κεφάλι καλυμμένο σε μια καρέκλα.

Το βίντεο με την κακοποίηση έξι παιδιών Αβοριγίνων σε κέντρο κράτησης εφήβων ξεσήκωσε θύελλα νέων αντιδράσεων για την μεταχείριση των αυτοχθόνων κατοίκων της χώρας, από το κράτος, και τα ψηλά ποσοστά φυλάκισής τους.

Το αυστραλιανό κανάλι ABC μετέδωσε υλικό αργά τη Δευτέρα που επίσης δείχνει αγόρια σε κέντρο κράτησης της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας να γδύνονται από τους φρουρούς τους, να τα αρπάζουν από το λαιμό και να τα πετάνε μέσα σε κελιά, και να παραμένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε απομόνωση.

“Όπως και όλοι οι Αυστραλοί, είμαι βαθιά συγκλονισμένος – σοκαρισμένος, και έχω μείνει άναυδος από τις εικόνες κακομεταχείρισης των παιδιών”, είπε ο Τέρνμπουλ στο ραδιόφωνο του ABC, καθώς ανακοίνωνε τη σύσταση ανώτατης επιτροπής της κυβέρνησης για να ερευνήσει τα επεισόδια.

Τα αποσπάσματα βίντεο που έδειξε το κανάλι ABC από το Κέντρο Κράτησης Νέων “Don Dale” στο Ντάργουιν γυρίστηκαν μεταξύ του 2010 και του 2014.

Σύμφωνα με δικηγόρο που αντιπροσωπεύει τα αγόρια, και τα έξι αγόρια που έχουν υποστεί κακοποίηση κατάγονται από Αβορίγινες.

Οι Αβορίγινες αποτελούν πλειοψηφία στη Βόρεια Επικράτεια, και το 94% των φυλακισμένων εφήβων στην ίδια περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τα “έσπασε” ο Αυστραλός πρωθυπουργός σε ελληνικό πανηγύρι – ΦΩΤΟ

Αυτός είναι ο «άνθρωπος» που επιβιώνει σε όλα τα τροχαία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.