Αδιανόητο: Μητέρα έλεγε πως η μικρή της κόρη είχε καρκίνο για να μαζεύει χρήματα από δωρεές

Φρίκη προκαλεί μία νέα υπόθεση που έγινε γνωστή, καθώς μια μητέρα συνελήφθη τη Δευτέρα στο Οχάιο αφού προσποιούνταν για χρόνια ότι η μικρή της κόρη έδινε μάχη με τον καρκίνο. Η γυναίκα φαίνεται πως μέσα από αυτό το αποτρόπαιο σχέδιο που είχε στήσει, λάμβανε χιλιάδες δολάρια από δωρεές.

Η Pamela Reed, 41 ετών, φέρεται να έλεγε ψέματα στους φίλους και την οικογένειά της εδώ και χρόνια για την υγεία της 7χρονης κόρης της, την οποία παρουσίαζε στο διαδίκτυο ως ένα τυφλό και άρρωστο παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως οξεία μυελογενή λευχαιμία και παθαίνει τακτικές κρίσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία η Reed παραδέχτηκε ότι ξύρισε ακόμη και το κεφάλι του μικρού παιδιού της για να “πουλήσει” καλύτερα την ιστορία της.

Μάλιστα το γραφείο του σερίφη της κομητείας Noble ανέφερε ότι τα μέλη της κοινότητας συμμετείχαν σε προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένεια να ανταπεξέλθει στα ιατρικά έξοδα.

Η όλη ιστορία που είχε χτίσει η Pamela Reed κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, αφού μια νοσοκόμα δημοτικού σχολείου ανακάλυψε ότι το μικρό κορίτσι δεν ήταν τυφλό στο δεξί της μάτι, όπως είχε ισχυριστεί η μητέρα της.

Pamela-Reed-1
Πηγή: Noble County Sheriff’s Office/Facebook

Η Reed είχε πει προηγουμένως πει στη νοσοκόμα ότι η κόρη της θα είχε μία εμφυτευμένη θύρα στο μέλλον για τις θεραπείες του καρκίνο της, γεγονός που είχε οδηγήσει το κορίτσι στο να έχει χάσει ήδη περισσότερες από 280 σχολικές ώρες το έτος 2023-2024, με βάση έγγραφα.

Η νοσοκόμα κάλεσε την κηδεμόνα της μικρής, η οποία και επιβεβαίωσε την υποψία της: «Η επτάχρονη δεν πάλευε με τον καρκίνο ή την λευχαιμία και δεν είχε ποτέ καρκίνο ή λευχαιμία». Τα έγγραφα που είχε προσκομίσει η μητέρα στο σχολείο σχετικά με την υγεία της μικρής, ήταν όλα πλαστά, υποστήριξε γιατρός

Η μητέρα αργότερα ομολόγησε την παραποίηση των εγγράφων, την επανασυσκευασία των φαρμάκων για να φαίνεται σαν να επρόκειτο για φαρμακευτική αγωγή για τον καρκίνο, καθώς και το ότι έδινε φάρμακα στην κόρη της τα οποία δεν χρειαζόταν.

Με βάση την ένορκη κατάθεσή της η Reed αρχικά προσπάθησε να πει ψέματα στην αστυνομία, προτού τελικά παραδεχθεί την αλήθεια λέγοντας ότι το έστησε όλο αυτό «επειδή της άρεσε η υποστήριξη που της δινόταν».

Pam-Reed-9
Πηγή: Our “Rae” Of Sunshine – Team Addey Rae /Facebook

Η Pamela Reed δημοσίευσε τακτικά θέματα που αφορούσαν την κατάσταση της υγείας της κόρης της σε μία διαδικτυακή σελίδα που ήταν αφιερωμένη στο μικρό κοριτσάκι, από τον Οκτώβριο του 2017, όταν δηλαδή το παιδί ήταν μόλις 20 μηνών.

Όλα αυτά τα χρόνια η μητέρα δημοσίευε στην σελίδα διάφορους διαδικτυακούς εράνους για το παιδί, συγκεντρώνοντας έτσι χιλιάδες δολάρια τα οποία και λάμβανε.

Πηγή: Our “Rae” Of Sunshine – Team Addey Rae /Facebook

Η αστυνομία δήλωσε ότι μία οργάνωση ανέφερε πως έδωσε στην οικογένεια του παιδιού περίπου 8.000 δολάρια για να βοηθήσει με τα έξοδα των θεραπειών για τον καρκίνο.

Μόλις δύο ημέρες πριν από τη σύλληψή της, η Reed ισχυρίστηκε στο Facebook ότι η υγεία της μικρής χειροτέρευε.

«Όταν μας είπαν ότι αυτό θα ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας μέχρι στιγμής, πιστεύαμε ότι ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά τίποτα δεν προετοιμάζει έναν γονέα για να δει κάτι τέτοιο… Οι καρδιές μας διαλύονται με κάθε θεραπεία, κάθε δάκρυ και κάθε νύχτα που πρέπει να εξηγήσουμε το γιατί σε εκείνη… Επειδή δεν έχουμε αυτή την απάντηση», έγραψε η Reed, υποστηρίζοντας ότι η κόρη της θα ξεκινήσει 10 εβδομάδες έντονης θεραπείας καρκίνου.

Το σχέδιο ήταν τόσο καλοστημένο που ακόμη και η άλλη κόρη της Reed πίστευε ότι η αδελφή της «είχε καρκίνο και ήταν βαριά άρρωστη».

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο σύζυγος της γυναίκας συμμετείχε στο σχέδιο, αλλά δεν ήταν στο σπίτι τη στιγμή της σύλληψης της μητέρας και τα δύο παιδιά τους απομακρύνθηκαν από το σπίτι.

Η Reed κατηγορήθηκε για κλοπή με εξαπάτηση, ένα κακούργημα τέταρτου βαθμού. Η εγγύηση της ορίστηκε στα 50.000 δολάρια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ