Λευκορωσία: Αυτός είναι ο Έλληνας επιβάτης της Ryanair που κατέβηκε στο Μινσκ – Τι δηλώνει

Ένας Έλληνας ήταν μεταξύ των επιβατών που κατέβηκαν από το αεροπλάνο της Ryanair στο Μινσκ και δεν επιβιβάστηκαν ξανά. Μια πτήση – θρίλερ που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων εναντίον της Λευκορωσίας. Στο βίντεο που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας συμπεριλαμβάνονται και οι δηλώσεις του Έλληνα, ο οποίος ονομάζεται Ζήσης Ιάσων και ο ίδιος είπε τα εξής:

«Είχα πτήση από το Βίλνιους για το Μινσκ. Ήθελα να επισκεφθώ τη σύζυγό μου. Δεκαπέντε λεπτά πριν από την προσγείωση ενημερωθήκαμε πως υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας και θα προσγειωθούμε στο Μινσκ. Κι έτσι έγινε, προσγειωθήκαμε στο Μινσκ”.

Οι άλλοι δύο επιβάτες που κατέβηκαν είναι, σύμφωνα με την τηλεόραση της Λευκορωσίας, μία γυναίκα που ονομάζεται Αλεξάντρα Σταμπρέντοβα που ζήτησε επίσης να μείνει στο Μινσκ, καθώς και ένας πιλότος, ο Σεργκέι Κουλακόφ, που φαίνεται ότι έκανε την ίδια επιλογή με τον Έλληνα επιβάτη για παρεμφερείς λόγους, καθώς ο τελικός του προορισμός ήταν το Vitebsk στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με το προφίλ του Ιάσονα Ζήση στο LinkedIn, κατάγεται από την Πάτρα, είναι καθηγητής στον τομέα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε Πανεπιστήμιο στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και μιλά αγγλικά και γαλλικά.

Bloomberg για “κρατική αεροπειρατεία”: Έλληνας ένας από τους επιβάτες που “κατέβηκαν” στο Μινσκ

Νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg είχε μεταδώσει ότι εκτός από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και τη σύντροφό του άλλοι τρεις επιβάτες της πτήσης της Ryanair κατέβηκαν στο Μινσκ της Λευκορωσίας και δεν επιβιβάστηκαν ποτέ ξανά στο αεροπλάνο. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται πηγή κοντά στις έρευνες ανάμεσα στους τρεις επιβάτες ο ένας είναι Έλληνας και οι άλλοι δύο από τη Λευκορωσία.

Ο λόγος της αποβίβασης των τριών αυτών επιβατών, συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός, είπε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

“Πιστεύουμε ότι από το αεροπλάνο κατέβηκαν και πράκτορες της KGB”, ανέφερε τη Δευτέρα σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο RTE ο CEO της Ryanair Μάικλ Ο’λίρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ