Ντουμπάι: Στη φυλακή ο 41χρονος πλέιμποϊ για τη γυμνή φωτογράφιση – “Ήταν τέχνη” υποστηρίζει

Ο Αμερικανός πλέιμποϊ που ήταν πίσω από τη φωτογράφιση των ολόγυμνων γυναικών στο μπαλκόνι οικοδομικού συγκροτήματος σε εμπορική συνοικία του Ντουμπάι, μέσα από τη φυλακή, όπου παραμένει, επιμένει ότι η φωτογράφιση εκείνη ήταν “τέχνη” και αρνείται ότι ήταν εκείνος που έβαλε τις “φίλες” του να βγάλουν τα ρούχα τους.

Ο 41χρονος Βιτάλι Γκρέτσιν βγήκε θετικός στον κορονοϊό ενώ βρίσκεται στη φυλακή, ενώ όλες οι γυναίκες από την Ουκρανία έχουν απελευθερωθεί από την “κόλαση της φυλακής” και έχουν απελαθεί ενώ τους έχει επιβληθεί πενταετής απαγόρευση εισόδου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην πρώτη του συνέντευξη από τη μονάδα κράτησης για ασθενείς με κορονοϊό ο Γκρέτσι απολογήθηκε για το λάθος του για το σκάνδαλο που προκλήθηκε με τη γυμνή φωτογράφιση και αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση να προσβάλει. Τόνισε ότι πρόκειται για τέχνη και πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα οι φωτογραφίες αυτές θα θεωρούνταν κάτι φυσιολογικό.

Υποστήριξε επίσης πως οι γυναίκες ήταν φίλες του και απολάμβαναν όλοι μαζί διακοπές. Αποκάλυψε ότι πλήρωσε μια περιουσία για την απελευθέρωση των 12 γυναικών που κρατήθηκαν αφού πόζαραν ολόγυμνες. Επίσης, έδωσε αρκετά χρήματα για να διασφαλίσει και τη δική του, όπως ελπίζει, επικείμενη απελευθέρωση. Ο Γκρέτσιν επέμεινε ότι δεν επρόκειτο για διαφημιστικό κόλπο ώστε να προωθήσει σεξουαλικές υπηρεσίες ή να κάνει πορνογραφία.

Είπε ακόμη ότι ήταν μία παρόρμηση της στιγμής να βγουν οι κοπέλες από τα ρούχα τους και να φωτογραφηθούν με φόντο τον ουρανοξύστη του Ντουμπάι σημειώνοντας ότι δεν καθοδήγησε αυτός τις γυναίκες για να ποζάρουν γυμνές. “Ήταν μία παθιασμένη απόφαση να πάρουμε μία φωτό που δεν θα έδειχνε τα ιδιαίτερα σημεία τους. Δεν είναι πορνό. Οπουδήποτε αλλού στον κόσμο θα θεωρείτο φυσιολογικό. Σε περιοδικά θα το θεωρούσαμε τέχνη… ήταν μία μοναδική φωτογράφιση”.

Είπε ότι πλήρωσε περίπου 10.000 δολάρια για να φέρει 20 φίλες του στο Ντουμπάι με όλα τα έξοδα πληρωμένα για να ξεφύγουν λίγο από το lockdown και να περάσουν καλά.

“Επιλέγω να έχω γύρω μου ανθρώπους με τους οποίους αισθάνομαι άνετα. Όλους όσους ξέρω προσωπικά. Είναι τ αντίστοιχο του να πάω σ’ ΄ένα κλαμπ ή για δείπνο. Δεν υπάρχει συνοδεία, πώληση, αφορά ή τίποτα απ’ όλα αυτά. Ήταν μία ομάδα στενών φίλων” πρόσθεσε σημειώνοντας ότι δεν είναι μοντέλα, συνοδοί ή τίποτα τέτοιο”. Αν και μαζί του είχε φέρει τον φωτογράφο Αλεξάντερ Τεν από τη Μόσχα, ο Γκρέτσιν αρνήθηκε ότι είχε παραγγείλει τη γυμνή φωτογράφιση ή ότι την ενορχήστρωσε. “Υπάρχει μία εντύπωση ότι τα κορίτσια ήταν μοντέλα ή πόρνες, αλλά δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα αυτά”, είπε ο 41χρονος Αμερικανός που έχει ποζάρει δίπλα στον Ομπάμα, στον Κλούνεϊ κι άλλους διάσημους Αμερικανούς του Χόλιγουντ.

Ο Γκρέτσι γεννήθηκε στη σοβιετική Ουκρανία αλλά μεγάλωσε στις ΗΠΑ όπου έγινε ένας από τους χορηγούς της καμπάνιοας του Ομπάμα. Επέστρεψε να ζήσει και να εργαστεί στο Κίεβο όπου έχει μια γυναίκα και έναν γιο. “Τα κορίτσια πέρασαν δέκα μέρες στη φυλακή, χωρίς τροφή ή αξιοπρεπές νερό, χωρίς προμήθειες υγειονομικές, χωρίς σεντόνια και με έναν μεταλλικό πάγκο για να κοιμηθούν. Αισθάνομαι υπεύθυνος γι’ αυτό. Και δεν φανταστείτε τι πρέπει να πληρώσω στους δικηγόρους. Φθάνει σε εξαψήφιο αριθμό η αμοιβή του. Θέλω να κλάψω” είπε.

Αντιλαμβανόμενοι ότι θα εμπλακεί η αστυνομία, ο φωτογράφος και αρκετές γυναίκες πρόλαβαν να διαφύγουν και να πετάξουν στη Ρωσία. Οι Αρχές του Ντουμπάι κράτησαν όσους παρέμεναν ως ύποπτους για εμπλοκή σε πορνεία και πορνογραφία, αλλά αυτές οι κατηγορίες πλέον αποσύρθηκαν εναντίον των γυναικών. Είπε ότι περιμένει να τον αφήσουν να επιστρέψει σπίτι γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις για πορνογραφία ή πορνεία.

σχολίασε κι εσύ