Αυστραλία: Μάχη για τη ζωή του έδωσε 44χρονος – Κροκόδειλος τον άρπαξε από το κεφάλι ενώ κολυμπούσε

Μάχη για τη ζωή του έδωσε ένας 44χρονος μετά την επίθεση ενός κροκόδειλου. Ο άνδρας κατάφερε να απελευθερωθεί από τον τεράστιο κροκόδειλο, ενώ το κεφάλι του βρισκόταν στα σαγόνια του.

Η επίθεση έγινε στη βόρεια Αυστραλία την Πέμπτη και ο 44χρονος επιμένει ότι το συντομότερο θα επιστρέψει στο σημείο που κολυμπούσε όταν δέχθηκε την επίθεση. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στους διασώστες που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο 44χρονος κολυμπούσε στη λίμνη Placid, κοντά στο τουριστικό σημείο του Cairns, όταν ο κροκόδειλος του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο κεφάλι.

“Ένιωσε μια ξαφνική πρόσκρουση και πίεση στην κορυφή του κεφαλιού του και στη συνέχεια κατάλαβε ότι ήταν ένας κροκόδειλος”, δήλωσε ο διασώστης Paul Sweeney.

“Έβαλε τα χέρια του στα σαγόνια για να απελευθερώσει το κεφάλι του και όταν το έκανε, άφησε τα σαγόνια να κλείσουν και έτσι παγιδεύτηκε ο αριστερός του δείκτης” πρόσθεσε.

Ο Sweeney είπε ότι ο άνδρας κολύμπησε μια μεγάλη απόσταση μέχρι την ακτή, φοβούμενος ότι το ερπετό θα επιστρέψει και σύρθηκε στην όχθη. Οι διασώστες βρήκαν τον άνδρα να κάθεται σε μια «εξαιρετικά ήρεμη» κατάσταση. Ενώ είχε τρύπες στο κεφάλι, το πρόσωπο, τον ώμο και το χέρι, διέφυγε χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

“Είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος”, είπε ο διασώστης.

Οι κροκόδειλοι αλμυρού νερού είναι γνωστό ότι κατοικούν στην περιοχή, αλλά οι επιθέσεις είναι σχετικά σπάνιες. Ο Sweeney είπε ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο Cairns και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. “Είναι ένα πολύ δυνατό άτομο που επέμενε ότι θα επιστρέψει εκεί σύντομα. Έτσι, ένας πιο γενναίος άνδρας από εμένα”

Πηγή: France24

Πηγή φωτογραφίας: AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ