Κορονοϊός: Πρέπει οι αρνητές να μένουν εκτός ΜΕΘ σε περίπτωση συμφόρησης; – Τι λέει Ελβετός επιστήμονας

Ένας εξέχων Ελβετός οικονομολόγος της υγείας πρότεινε οι αρνητές του κορονοϊού να εγκαταλείπουν τη θέση τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε περίπτωση συμφόρησης. Οι χώροι εντατικής θεραπείας εξαντλούνται σε όλη την Ελβετία, με την κατάσταση σε ορισμένα καντόνια να γίνεται ιδιαίτερα τρομακτική. Το σύστημα υγείας δέχεται φοβερές πιέσεις και αρκετά νοσοκομεία αυτή τη στιγμή αναφέρουν ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας τους αγγίζουν τα όρια πληρότητας.

Ο Willy Oggier, ένας κορυφαίος οικονομολόγος υγείας που συμβουλεύει ορισμένα ελβετικά νοσοκομεία σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού, συνέστησε μια ριζοσπαστική ιδέα σε περίπτωση συμφόρησης στις ΜΕΘ.

Ο Oggier είπε στην ελβετική Tages Anzeiger ότι αν κάποιος είναι ή όχι αρνητής του κορονοϊού, πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη νοσηλεία.

“Προτείνω ότι οι αρνητές του COVID-19 να χάνουν το δικαίωμά τους σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου ή σε έναν χώρο εντατικής θεραπείας εάν υπάρχει συμφόρηση” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Όποιος παραβιάζει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται με όνομα και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας” πρόσθεσε.

Ο Oggier υπερασπίστηκε την πρότασή του, λέγοντας ότι δεν ισοδυναμεί με περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης. “Όχι, δεν πρόκειται για έλεγχο της κοινωνικής συμπεριφοράς. Απλώς μιλάω για καταστάσεις συμφόρησης. Εάν τα νοσοκομεία φτάσουν στα όριά τους, οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα δεν μπορούν να αποφύγουν να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν το τελευταίο κρεβάτι. Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο όταν ο αυτοαποκαλούμενος επαναστάτης του κορονοϊού να μένει πίσω παρά ο γηραιότερος ασθενής στο δωμάτιο” τόνισε. .

Πηγή φωτογραφίας: AFP

Πηγή πληροφοριών: thelocal.ch

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ